Schiltach Aue-i gyár

A Hansgrohe csoport minden földrészen jelen van

A Hansgrohe vállalat 34 társaságával és 21 értékesítési irodájával azon kevesek egyike, akik globálisan alakítják a szaniteripart. A csaptelepek és zuhanyok specialistája a 2016-os üzleti évben kereken 4 800 dolgozót foglalkoztatott, és több mint 140 országban forgalmazta csaptelepeit, zuhanyait.

A Hansgrohe 2017-ben ünnepli 116. születésnapját. Az alapító Hans Grohe 1901-ben kicsiben, egy fémlemeznyomó üzemmel kezdte a Fekete-erdőben, Schiltachban. A vállalat székhelye pedig még mindig az „ügyes Hans” választott hazájában található. Mára azonban az általa megteremtett márka világhírűvé vált: a „Made in Germany” minőségi igényű hansgrohe és AXOR termékeket világszerte használják.

A Hansgrohe vállalat...

 • olyan európai részvénytársaság (Societas Europaea), amelyet nem jegyeznek a tőzsdén;
 • két főrészvényese van:
  - az amerikai egyesült államokbeli (Taylor/Michigan) Masco Corporation konszern, amely a vállalatcsoport többségi tulajdonosa (68 százalék)
  - a Klaus Grohe családjának tulajdonában lévő, schiltachi székhelyű Syngroh Verwaltungs- und Beteiligungs-GmbH (32 százalék).

  A Hansgrohe csoport öt stratégiai szempontból fontos iránya:

  1. Innováció, dizájn és fenntarthatóság – a vezető szerep kiépítése a technológia, a dizájn és a fenntarthatóság területén
  2. Global Speed – a nemzetközi piaci jelenlét bővítése és az „Emerging Markets” (fejlődő piacok) üzleti modell továbbfejlesztése
  3. Minőség és produktivitás – a termékminőség növelése és a „Global Production Balance” felépítése
  4. Lean Business Processes – az üzleti folyamatok karcsúsítása
  5. Szervezet – a vállalati szervezet továbbfejlesztése, a nemzetközi személyzet bővítése és a tehetséggondozás felkarolása
  2016-os forgalom
  Új rekordmárka: egy milliárd euró forgalom. A Hansgrohe SE a 2016-os üzleti évben 6,7 százalékos forgalomnövekedést könyvelhetett el. A vállalat bel- és külföldön is egyaránt növekedett, és ambiciózus célokat tűzött ki a jövőre.
  Gyártóüzemi dolgozók a Hansgrohe SE-nél.
  A Hansgrohe csoport a 2016. 12. 31-i állás szerint 4 785 dolgozót foglalkoztat világszerte. A vállalat 2016-ban is új munkahelyeket teremtett, és nagyösszegű beruházásokkal támogatta a továbbképzést, az utánpótlás-támogatást, valamint a tehetség- és egészséggondozást.
  Felfrissítő vezetőség: a Hansgrohe SE vezetőségének tagjai szorosan kötődnek a vállalathoz, és töviről hegyire ismerik.
  Világtérkép
  Sao Paolotól Schiltachon át egészen Sanghajig: a vállalat székhelye 1901 óta a Fekete-erdőben található. A gyártás napjainkban Németországban, Franciaországban, Kínában és az USA-ban zajlik.
  Világtérkép

  A Hansgrohe a világban

  Schiltachtól Sanghajig: A Hansgrohe csoport 2015-ben több mint 3800 dolgozót foglalkoztatott a világ minden kontinensén, ebből kereken kétharmadát Németországban.

  Gyáraink megtalálhatók:
  Schiltach, Németország
  Offenburg, Németország
  Alpirsbach, Németország
  Blugrass/Atlanta, USA
  Wasselonne, Franciaország
  Sanghaj, Kína

  2011 – a rekorderedmények éve

  A Hansgrohe pozitív mérleggel zárta a 2011-es pénzügyi évet: a legmagasabb forgalom, adózás előtti eredmény, dolgozói létszám, és számos további rekord. A vállalat annyi beruházást hajtott végre, mint eddig még soha fennállása óta.

  A Hansgrohe sütiket használ, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa Önnek. Ha a beállítások módosítása nélkül folytatja a böngészést az oldalon, azzal beleegyezik a sütik használatába.

     

  OK
  <% } //bolIsPublishMode %>