Hans Grohe 1953-ban találta fel az Unica zuhanyrudat.
1901 óta találékony

Nemzetközi sikerek tradícióval és innovációval

Hans Grohe 1953-ban találta fel az Unica zuhanyrudat.

hansgrohe Selecta zuhany: 50 éves az első klasszikus

Gyerekek, hogy szalad az idő! A Selecta zuhany 1968-ban született meg a Fekete-erdőben, s ettől kezdve élménnyé varázsolta a heti családi fürdőnapot. Újdonságnak számított ugyanis, hogy váltani lehetett erős és lágy zuhanysugár között. A kifolyó rövid elfordításával a testápolás valóságos szórakozássá vált. Ez a minőségi zuhany hamar a vásárlók kedvencévé vált.

A „Selecta” sokak számára mindmáig egyet jelent a kézizuhannyal. Akkoriban ultramodernnek számított, és igazodott a kor szelleméhez: optimális működés, szögletes dizájn, összességében pedig technikai kinézet. A hansgrohe volt az első, aki a markolaton és a zuhanyfejen a plexiüveget alkalmazott a krómozott alkatrészekkel együtt. A törésálló műanyag fénytörése felerősítette a fémes hatást.

Kelendő lett ez az akkoriban divatos zuhany. A Selecta a Hansgrohe csoport vitathatatlan bestsellerévé vált. A több mint 30 millió példányban értékesített zuhany valóságos gazdasági csoda lett. Még a VW bogárhátút is megizzasztotta, amely a 21,5 millió eladott járműnek köszönhetően a világ legnagyobb darabszámban értékesített autója volt (2002-ig). 1968-ban 70 000 darab, három évvel később pedig már 606 000 darab Selecta került a boltok polcaira. Az, hogy ekkora slágertermék lett belőle, a 60-as évek második felére jellemző építési fellendülésnek is köszönhető.

Mozgatórugónk az ötletelés

A Selecta zuhany 1968-as feltalálása, ha nem is véletlen, de szerencsés egybeesés volt a szaniteripar történetében. A hansgrohe szakértelme és újító szelleme ugyanis régi időkre, pontosabban csaknem 120 évre nyúlik vissza. Azóta a márkanév egyet jelent a kiváló minőséggel, és ennek jó oka van. Már a cégalapító Hans Grohének is olyan sok jó ötlete volt, hogy iránymutató módon meghatározta az otthoni fürdőszoba fejlődésének történetét. Iparművészete és formatervezése sok évtizedre stílusalkotó volt, és mindmáig világszerte gazdagítja az embereket.

A víz sokszorosan szabadalmaztatott élménye az Ön számára

Ha ma hansgrohe prémium márkájú, ultramodern fürdőszobai vagy konyhai terméket vásárol, akkor élvezheti e széleskörű tapasztalatok minden előnyét. Ezenkívül a Hansgrohe csoport az iparág vezető innovátora. Találmányainak sokasága díjazott dizájnokban, számtalan szabadalomban és izgalmas, jövőbeli technológiákban köszön vissza. Mert ilyen tapasztalatokkal a hátunk mögött mindig előrefelé tekintünk.

Önnek, mint fogyasztónak ez azt jelenti, hogy mindennap örömét lelheti a szemet gyönyörködtető, könnyen kezelhető és gyakran igen takarékos, hosszú ideig kiválóan működő termékekben. Ezenkívül a csúcsminőségű szervizben, például teljes körű tanácsadásban és hosszú ideig kapható pótalkatrészekben.

Zuhanyrudakról és egykaros csaptelepekről

Miért a hansgrohe? Itt mindig az úttörő szellem találkozik a német mérnöki munkával. Hans Grohe 1928-ban feltalált kézizuhanya kényelmes alternatívát jelentett az akkoriban elterjedt fejzuhannyal szemben. 1953-ban pedig feltalálta a zuhanyrudat, amelyen tetszőleges magasságban lehetett rögzíteni a kézizuhanyt. Napjainkban mindkét találmány világszerte alapfelszereltségnek számít a fürdőszobákban, ám akkoriban olyan zseniális húzás volt, ami teljesen megváltoztatta a kor zuhanyzási szokásait. A hansgrohe a víztakarékos zuhanyaival már jóval korát megelőzve gondolt az erőforrás- és klímavédelemre, és „zöld” ipari úttörővé vált.

Ki találta fel? A hansgrohe.

  • Elérhető kézizuhany fehér porcelán fogantyúval (1928)
  • Automatikus lefolyó és túlfolyó garnitúra fürdőkádhoz (1934)
  • Unica zuhanyrúd (1953)
  • Selecta kézizuhany állítható vízsugár fajtákkal (1968)
  • Sixty és Tri-Bel színes műanyag zuhanyok (1970)
  • Allegroh egykaros csaptelep (1981)
  • Mistral Eco víztakarékos kézizuhany (1987)
  • Előre összeszerelt zuhanyrendszerek és zuhanypanelek (1989)
  • iBox universal falsík alatti alapkészlet (2000)
  • Raindance esőzuhany (2003)
  • Klímabarát zuhanyok és csaptelepek EcoSmart funkcióval (2007)
  • ComfortZone csaptelepek (2011)
  • és még sok minden más
Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső