Hansgrohe Raindance kézizuhanyok

GYIK: Önök kérdeznek – mi válaszolunk

A gyakran intézett kérdések online lexikonja

Néha annak ellenére is felmerülnek kérdések, ha a Hansgrohe nagy gondot fektet arra, hogy mindent érthetően fogalmazzon meg és minden problémamentesen működjön. Nem boldogul egy csaptelep szerelésével vagy a zuhany vízkőmentesítésével?

Itt összefoglaltuk a gyakran hozzánk intézett kérdéseket és elsődleges, gyakorlati tippekkel szolgálunk, melyek hozzájárulhatnak a kívánt eredmény eléréséhez vagy akár választ is adnak kérdésére. Egyszerűen válassza ki a kívánt kategóriát és azt a témát, amelyről többet szeretne megtudni.

Technikai videók megtekintése: ilyen egyszerű

Tekintse meg a Hansgrohe technikai tippeket a Youtube-on. Itt rövid, könnyen érthető videókban mutatjuk be például a hasznos ápolási tudnivalókat, és műszaki információkat adunk.

A profik az egyedi eseteket is megvizsgálják

A gyakorlati életből vett tippjeink ezen a szinten csupán előzetes tudnivalókat tartalmaznak a teljesség igénye nélkül. Egyedi esetekben a körülmények eltérőek lehetnek, így ez az online lexikon nem tartalmazza a kívánt megoldást – ebben az esetben a szaniterprofi nyújthat Önnek segítséget, aki megvizsgálja a konkrét problémát.

Ezen túlmenő kérdése van? Bármikor kapcsolatba léphet velünk a műszaki szervizen keresztül.

Lefolyórendszerek

Melyik lefolyót ajánlják az XXL zuhanyrendszerhez?

Például egy nagy fejzuhany vízelvezetéséhez a RainDrain XXL (cikkszám: 60067000) lefolyó használatát javasoljuk. A lefolyási teljesítmény a DIN EN 274 szabvány szerint 51 liter/perc.

Tartozékok

A testápoló adagoló nem adagol több testápolót. Mit tehetek?

A hosszabb használaton kívüli időszak miatt a pumpában lévő testápoló kiszáradt és kikeményedett. Tisztítsa meg a testápoló adagoló pumpáját meleg vízbe helyezve, majd öblítse át.

Hogyan lehet leszerelni az Axor Terrano, Axor Carlton, Axor Citterio, Axor Citterio M, Axor Montreux, Axor Uno² vagy Axor Uno kollekció felszereléseit?

Az Axor Terrano, Axor Carlton, Axor Citterio, Axor Citterio M, Axor Montreux, Axor Uno, ill. Axor Uno² kollekciók felszereléseit úgy lehet leszerelni, hogy egy keskeny tárggyal – pl. egy 2-es imbuszkulccsal – be kell nyomni a pecket a furaton keresztül, és ezzel egyidejűleg előrefelé le kell húzni a tartórészt.

Csaptelepek

A falsíkon kívüli csaptelep csatlakozásai tömítetlenek. Mi lehet az oka?

A csaptelep szerelése előtt ügyelni kell arra, hogy a különböző méretek kiegyenlítésére szolgáló S-csatlakozókat feszülésmentesen szereljék fel, és betartsák az előírt szerelési méreteket. Kötelezően az eredeti tömítéseket kell használni, a sérült tömítéseket szükség esetén ki kell cserélni.

Elektronikus csaptelep: Hogyan aktiválható a csaptelep tisztítási üzemmódja úgy, hogy az érzékelő ne aktiválódjon, és pl. meg lehessen tisztítani a mosdókagylót?
A tisztítási mód aktiválását a termékhez mellékelt vagy az elektronikus pótalkatrész katalógusból letölthető szerelési útmutató ismerteti.
A konyhai csaptelep forgószára tömítetlen. Mi lehetséges okok jöhetnek szóba?

A csaptelep forgószárának tömítése elszennyeződött, ill. sérült. A tömítések cseréjéhez szükséges szerelési lépések a pótalkatrészhez mellékelt szerelési útmutatóban találhatók. Ügyeljen arra, hogy ne zsírozza meg túlságosan a tömítőkészlet hornyos gyűrűit.

A kihúzható zuhanyos / kihúzható kifolyós konyhai csaptelepből már csak kevés víz folyik. Mit tehetek?

A kihúzható cső és a kihúzható zuhany között egy kis szűrő található, amely a kihúzható cső csatlakozó szerelvényébe van behelyezve. Ezt egy hegyes tárgy használatával vegye ki, tisztítsa meg, majd helyezze vissza.

Az Axor Steel zuhanynál a két vízsugár fajta összefolyik. Mit lehet tenni?

Cserélje ki a marokzuhanyt. Az ügyfél által történő javítás nem lehetséges.
A pótalkatrészként kapható marokzuhanyt a 3589380X cikkszámon szerezheti be szaniter szakkereskedésben.

Konyhai csaptelep: az AX Starck 10820XX0 konyhai csaptelepen az emelőkar körül újra és újra szivárog a víz, illetve buborékképződés látszik. Hogyan segíthetek ezen?
Valószínűleg csupán olyan vízről van szó, amely a kar nedves kézzel végzett kezelésekor a kar körül összegyűlik. Ez főleg meleg víz vételezésekor kitágul, és buborékok formájában látható módon kifolyik. A legjobb, ha a felesleges vizet pamutronggyal felitatja a hézagból.
A konyhai csaptelep lengő kifolyója tömítetlen. Mit tehetek ebben az esetben?

Ha a csaptelep kinyitása után víz szivárog ki az alsó részén, akkor ki kell cserélni a lengő kifolyó tömítéseit. A különböző modellek tömítéseinek cseréje a hozzájuk tartozó szerelési útmutatónak megfelelően történik.

Hogyan lehet áthelyezni a Variac mosogatócsaptelepet, ha ki akarom nyitni az ablakot?

Fogja meg a csaptelepet az alaptestnél (Figyelem! Ne a kifolyónál fogja meg!), húzz ki függőlegesen felfelé, majd tegye félre a csaptelepet a munkalapra (egy konyharuhára vagy hasonlóra).

Hogyan működik a HG PuraVida 15805XX0 elektronikus konyhai csaptelep?

A csaptelep működését ebben a videóban mutatjuk be.

Golyós keverőtechnológia: Ki kell cserélni a golyós keverőrendszer szervizelésekor a vezérlőgolyót?
A nemesacél vezérlőgolyó cseréjére nincs szükség. Az esetleges lerakódások könnyedén eltávolíthatók a golyóról pl. műanyag tisztítófilc használatával.
A nyílt rendszerű vízmelegítő csaptelepe felfűtés közben csepeg. Mit tehetek?

Annak érdekében, hogy felfűtés közben ne keletkezzen túlnyomás a nyílt rendszerű vízmelegítőben, csepegő víz folyik ki a kifolyóból. Ez természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét, ill. jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.

Elzárás után csepeg a csaptelep vagy a zuhany. Mit tehetek?

A csaptelepek és a zuhanyok elzárása utáni, rövid ideig tartó csepegés természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét vagy jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.

A fürdőszobai csaptelepen a váltó nem megy vissza automatikusan a kiindulási helyzetébe. Mit kell tenni?

A váltó O-gyűrűje vagy rúdja elszennyeződött vagy zsírtalanná vált. Szükség esetén mindkettőt meg kell tisztítani és meg kell kenni szilikonzsírral.

Már csak kevés víz folyik a mosdócsaptelepből. Mit tehetek?

Az alacsony átfolyási teljesítménynek az elszennyeződött levegőztető lehet az oka. Ebben a videóban részletesen ismertetjük a tisztítást

Állíthatom a Hansgrohe mosdócsaptelep vízsugarának kilépési szögét?

A Hansgrohe opcionális tartozékként elfordítható szabványos levegőztetőt (cikkszám: 95400000) kínál M24x1 méretű külső menettel. Ennek segítségével a vízsugár minden irányba kb. 8°-kal állítható. A cserét és a működést ebben a videóban mutatjuk be.

Hansgrohe termékek beszerzése

Ki lehet próbálni valahol kötelezettség nélkül a termékeket?

A Hansgrohe Aquadémián megtekintheti a Hansgrohe és az Axor márkák aktuális termékeinek és kollekcióinak keresztmetszettét. A Showerworldön saját maga is kipróbálhatja és kiélvezheti a Hansgrohe által nyújtott zuhanyélvezetet. Azt, hogy az Ön régiójában milyen egyéb helyeken próbálhatja ki és ismerheti meg a Hansgrohe termékeket, itt tudhatja meg.

Hol vásárolhatok Hansgrohe termékeket?

Termékeinket közvetlenül a helyi szakkereskedőtől szerezheti be. Gyári értékesítésre nincs lehetőség.

Hol kaphatok prospektusokat?

A Hansgrohe termékek prospektusait közvetlenül letöltheti honlapunkról vagy nyomtatott formában megtalálhatja kereskedőinknél.

Mennyibe kerülnek a Hansgrohe termékek?

A Hansgrohe termékeket közvetlenül a helyi szakkereskedőtől szerezheti be. Ott az árakról is tájékozódhat.

Mennyi ideig lehet még pótalkatrészt kapni egy termék kifutása után?

A pótalkatrészek beszerzésének lehetőségét az érintett termék kifutását követően tíz évig biztosítjuk.

Zuhanyok, zuhanytartók és zuhanyszettek

Hogyan kell felszerelni egy zuhanyrudat a sarokba?

A sarokszerelő készlet szerelési lépéseit ebben a videóban mutatjuk be.

Csempekiegyenlítés: Mire szolgál a zuhanyszetthez mellékelt, hosszúkás műanyag alátét?
Nem minden fürdőszobát csempéznek fel a mennyezetig. Emiatt néhány esetben szükség van a csempevastagság kiegyenlítésére. A nem a mennyezetig felcsempézett fürdőszobákban a csempekiegyenlítő alátéttel egyenlíthető ki a csempevastagság. Az alátét szükség esetén több rétegben is alkalmazható.
A kézizuhanyból egy ideje már csak kevés víz folyik ki. Mit tehetek?

Az alacsony átfolyási teljesítménynek az elszennyeződött szűrőtömítés lehet az oka. Ebben a videóban ismertetjük a tisztítást. Valószínű, hogy maga a zuhany is elvízkövesedett. A szakszerű vízkőmentesítés lépéseit ebben a videóban tekintheti meg.

Hová kell felszerelni a kézizuhany tartóját a fürdőkádra?

A kézizuhanynak különösebb megerőltetés nélkül elérhetőnek kell lennie. Anélkül kell tudni ülve hajat mosni, hogy kézbe kellene venni a kézizuhanyt.

A fejzuhany hullámsugara egyenetlenül lép ki a zuhanyból. A vízsugár képe már nem szép. Mit kell tenni?

Tisztítsa meg a hullámsugár kilépőnyílását. Ehhez a legjobb, ha műanyag spatulát használ. Folyó víz mellett húzza végig a spatulát a hullámsugár nyílásában.
Az így leválasztott részecskék kiöblíthetők.

Elzárás után csepeg a csaptelep vagy a zuhany. Mit tehetek?

A csaptelepek és a zuhanyok elzárása utáni, rövid ideig tartó csepegés természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét vagy jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.

Lerövidíthető a Hansgrohe showerpipe-ok felvezetőcsöve?

A felvezetőcsövek modelltől függően igény szerint hozzáigazíthatók a helyi adottságokhoz, és szükség esetén le is rövidíthetők. Kör keresztmetszetű felvezetőcsövek esetében a rövidítés minden esetben lehetséges. A négyszög keresztmetszetű felvezetőcsövek különböző hosszúságokban kaphatók. További információk a mellékelt szerelési útmutatóban találhatók.

Miért kell beszerelni szűrőtömítést a zuhanycső és a kézizuhany közé?

A minden kézizuhanyhoz mellékelt szűrőtömítések nem helyettesíthetik a normál tömítéseket. Ellenkező esetben a szűrő által kiszűrt szennyeződés belekerül a zuhany mechanikájába. Ez a QuickClean tisztítási funkció meghibásodásához vagy a vízsugár fúvókák eltömődéséhez vezethet. A szűrőtömítések tisztítását ez a YouTube-videó mutatja be.

Régebbi zuhanyrudakra is felszerelhető az Unica`D kiegészítő toló?
A kiegészítő toló rendszerint minden Unica`D zuhanyrúdhoz használható.

Zuhanyrendszerek

Szeretnék felszerelni egy Showerpipe-t, de a fürdőszoba nincs elég magasra kicsempézve. Van erre megoldás?

A Showerpipe-okhoz csempekiegyenlítő alátét kapható, amely 7 mm-es vastagságot képes kiegyenlíteni. A megfelelő cikkszám a vonatkozó szerelési útmutatóban található.

Jótállás és garancia

Érvényét veszi a termékre vállalt gyártói garancia a szervizalkatrészek cseréjekor?
A garanciális feltételek fennmaradásának egyik feltétele többek között a termék szakszerű beszerelése. A pótalkatrészek cseréjekor alkalmazandó szakszerű eljárást a szerviz útmutató ismerteti. További információk a garanciális feltételekben találhatók.
Mennyi ideig vállal jótállást a Hansgrohe a termékeire?

A termék vásárlója alapvetően csak meghatározott ideig érvényesíthet jótállási igényt az eladóval szemben. Mivel a Hansgrohe kizárólag 3 lépcsős értékesítési csatornán keresztül értékesíti termékeit, azaz a nagykereskedőkön és szakkereskedőkön keresztül juttatja el azokat a vásárlóhoz, a vevő elsődlegesen a szakkereskedővel, nem pedig a gyártóval szemben érvényesítheti a jótállási igényt. Jótállási igény érvényesítése esetén kérjük, forduljon ahhoz a kereskedőhöz, ahol a terméket megvásárolta.

Kihez fordulhatok reklamáció esetén?

A Hansgrohe kizárólag a nagykereskedőkön és a szakkereskedőkön keresztül értékesíti termékeit (az ún. háromlépcsős értékesítési csatornán keresztül). Ezért a vásárló elsődlegesen a szakkereskedővel / eladóval, nem pedig a gyártóval szemben érvényesítheti jótállási igényét. Reklamáció esetén kérjük, forduljon ahhoz a kereskedőhöz, ahol a terméket megvásárolta.

Biztosít a Hansgrohe a törvényben meghatározott jótállási időn túl valamilyen önkéntes gyártói garanciát?

A legkiválóbb minőség a Hansgrohe vállalati filozófia alapvető eleme. Ezért termékeinkre önkéntesen öt év gyártói garanciát vállalunk. E garanciavállalás feltételei és részletei megtalálhatók a garanciális feltételekben

Tisztítás és ápolás

Hogyan tisztítsam helyesen a Hansgrohe termékeimet?

Tömören összefoglaltuk, hogyan tarthatja meg hosszú távon a Hansgrohe termékek csillogását és működését: olvassa el a tisztítási javaslatokat.

A teljes fejzuhanyt betehetem a mosogatógépbe?
A zuhany műanyag nem bírják a mosogatógépek szárítóprogramja által használt magas hőmérsékleteket. Erre egyedül a fémből készült vízsugártárcsa alkalmas. A pontos lépéseket a termékhez mellékelt szerelési útmutató szemléletesen ismerteti.

Egyéb

Hol találom a pótalkatrész katalógust, a termékek méretrajzait és szerelési útmutatóit?

A pótalkatrészekkel kapcsolatos információk és a műszaki publikációk – pl. méretrajzok, szerelési és szerviz útmutatók – megtalálhatók a profi célcsoportnak szóló Hansgrohe PRO weboldalon.
Ezenkívül részletes termékkatalógus, fürdőszoba tervezési adatok, tanácsadással, tervezéssel és szereléssel kapcsolatos tippek és trükkök és még sok minden más vár Önre. 

ugrás a profiknak szóló Hansgrohe PRO weboldalra
ugrás az online pótalkatrész katalógushoz

Hol találom a beszállítóknak és szolgáltatóknak szóló információkat?

A beszállítóknak és szolgáltatóknak szóló összes szolgáltatást és letöltést összeállítottuk vállalati weboldalunk beszállítóknak szóló oldalán a www.hansgrohe.com/lieferanten linkre kattintva. Itt megtalálhatja többek között a beszerzési szervezetünkre és minőségbiztosítási rendszerünkre vonatkozó információkat, a letölthető dokumentumokat, mint például az első mintabenyújtási ismertető vázlatot, gyári szabványainkat vagy keretmegállapodásainkat.
ugrás a beszállítói oldalra

Termosztátok és szelepek

A termosztát elzáró-/váltószelepének karja nehezen jár. Hogyan orvosolható ez a probléma?

A nehéz mozgathatóságnak több lehetséges oka van. Nehéz mozgathatóságot okozhatnak például a tömítőfelületeken lévő lerakódások. Kérjük, cserélje ki az alkatrészt a mellékelt szerelési útmutató szerint. További információk az elektronikus pótalkatrész katalógusunkban találhatók.

A termosztátkar biztonsági zárjának nyomógombja szorul. Hogyan segíthetek ezen?
Valószínűleg csupán elvízkövesedett a nyomógomb, vagy meghibásodott a rugó. Tisztítsa meg a rugót és a nyomógombot, majd vékonyan zsírozza be. Szükség esetén az alkatrészeket ki kell cserélni. A pótalkatrészszám a szerelési útmutatóban vagy az Online Pótalkatrész Katalógusban található.
A ShowerSelect, ill. a ShowerTablet felszerelése után a nyomógombot nem lehet benyomni, ill. a nyomógomb nem működik.

A csaptelep felszerelésekor nem távolították el a zöld biztosítókapcsot a szelepről. Szerelje le a látszó alkatrészeket, és távolítsa el a kapcsot.

Lehetséges, hogy nem zsírozták meg a nyomógomb és a rozetta közötti tömítést. Zsírozza meg a tömítést vékonyan szilikonzsírral.
Beállítható a vízmennyiség a ShowerSelect termékeken?
A ShowerSelect termékek esetében a vízmennyiség nem állítható be. Az új Raindance Select kézizuhanyokkal lágy vagy kemény vízsugár közül lehet választani. Ha különösen víztakarékos megoldást szeretne, számos EcoSmart kézizuhany közül választhat. A fejzuhanyoknál mindig a zuhanyozás élménye áll az előtérben. Ehhez igazítottuk a fejzuhanyok átfolyási teljesítményét.
A falsík alatti termosztátos csaptelep pótkarjához nem kaptam rögzítőcsavart. Hogyan szereljem fel helyesen a kart?

A termosztátkarokat 2012-től csak fel kell pattintani. Így nincs szükség rögzítőcsavarra. A pattintós karokat csupán fel kell pattintani, és egy erőteljes húzással bármikor újra leszerelhetők.

Hansgrohes uses different kinds of cookies. You can agree to the use of all cookies or make your personal settings or consult the general data protections.

   

I agree to all cookies