Hansgrohe Raindance kézizuhanyok

GYIK: Önök kérdeznek – mi válaszolunk

A gyakran intézett kérdések online lexikonja

Néha annak ellenére is felmerülnek kérdések, ha a Hansgrohe nagy gondot fektet arra, hogy mindent érthetően fogalmazzon meg és minden problémamentesen működjön. Nem boldogul egy csaptelep szerelésével vagy a zuhany vízkőmentesítésével?

Itt összefoglaltuk a gyakran hozzánk intézett kérdéseket és elsődleges, gyakorlati tippekkel szolgálunk, melyek hozzájárulhatnak a kívánt eredmény eléréséhez vagy akár választ is adnak kérdésére. Egyszerűen válassza ki a kívánt kategóriát és azt a témát, amelyről többet szeretne megtudni.

Technikai videók megtekintése: ilyen egyszerű

Tekintse meg a Hansgrohe technikai tippeket a Youtube-on. Itt rövid, könnyen érthető videókban mutatjuk be például a hasznos ápolási tudnivalókat, és műszaki információkat adunk.

A profik az egyedi eseteket is megvizsgálják

A gyakorlati életből vett tippjeink ezen a szinten csupán előzetes tudnivalókat tartalmaznak a teljesség igénye nélkül. Egyedi esetekben a körülmények eltérőek lehetnek, így ez az online lexikon nem tartalmazza a kívánt megoldást – ebben az esetben a szaniterprofi nyújthat Önnek segítséget, aki megvizsgálja a konkrét problémát.

Ezen túlmenő kérdése van? Bármikor kapcsolatba léphet velünk a műszaki szervizen keresztül.

Lefolyórendszerek

Melyik lefolyót ajánlják az XXL zuhanyrendszerhez?

Például egy nagy fejzuhany vízelvezetéséhez a RainDrain XXL (cikkszám: 60067000) lefolyó használatát javasoljuk. A lefolyási teljesítmény a DIN EN 274 szabvány szerint 51 liter/perc.

Tartozékok

A testápoló adagoló nem adagol több testápolót. Mit tehetek?

A hosszabb használaton kívüli időszak miatt a pumpában lévő testápoló kiszáradt és kikeményedett. Tisztítsa meg a testápoló adagoló pumpáját meleg vízbe helyezve, majd öblítse át.

Hogyan lehet leszerelni az Axor Terrano, Axor Carlton, Axor Citterio, Axor Citterio M, Axor Montreux, Axor Uno² vagy Axor Uno kollekció felszereléseit?

Az Axor Terrano, Axor Carlton, Axor Citterio, Axor Citterio M, Axor Montreux, Axor Uno, ill. Axor Uno² kollekciók felszereléseit úgy lehet leszerelni, hogy egy keskeny tárggyal – pl. egy 2-es imbuszkulccsal – be kell nyomni a pecket a furaton keresztül, és ezzel egyidejűleg előrefelé le kell húzni a tartórészt.

Csaptelepek

A falsíkon kívüli csaptelep csatlakozásai tömítetlenek. Mi lehet az oka?

A csaptelep szerelése előtt ügyelni kell arra, hogy a különböző méretek kiegyenlítésére szolgáló S-csatlakozókat feszülésmentesen szereljék fel, és betartsák az előírt szerelési méreteket. Kötelezően az eredeti tömítéseket kell használni, a sérült tömítéseket szükség esetén ki kell cserélni.

Elektronikus csaptelep: Hogyan aktiválható a csaptelep tisztítási üzemmódja úgy, hogy az érzékelő ne aktiválódjon, és pl. meg lehessen tisztítani a mosdókagylót?
A tisztítási mód aktiválását a termékhez mellékelt vagy az elektronikus pótalkatrész katalógusból letölthető szerelési útmutató ismerteti.
A konyhai csaptelep forgószára tömítetlen. Mi lehetséges okok jöhetnek szóba?

A csaptelep forgószárának tömítése elszennyeződött, ill. sérült. A tömítések cseréjéhez szükséges szerelési lépések a pótalkatrészhez mellékelt szerelési útmutatóban találhatók. Ügyeljen arra, hogy ne zsírozza meg túlságosan a tömítőkészlet hornyos gyűrűit.

A kihúzható zuhanyos / kihúzható kifolyós konyhai csaptelepből már csak kevés víz folyik. Mit tehetek?

A kihúzható cső és a kihúzható zuhany között egy kis szűrő található, amely a kihúzható cső csatlakozó szerelvényébe van behelyezve. Ezt egy hegyes tárgy használatával vegye ki, tisztítsa meg, majd helyezze vissza.

Az Axor Steel zuhanynál a két vízsugár fajta összefolyik. Mit lehet tenni?

Cserélje ki a marokzuhanyt. Az ügyfél által történő javítás nem lehetséges.
A pótalkatrészként kapható marokzuhanyt a 3589380X cikkszámon szerezheti be szaniter szakkereskedésben.

Konyhai csaptelep: az AX Starck 10820XX0 konyhai csaptelepen az emelőkar körül újra és újra szivárog a víz, illetve buborékképződés látszik. Hogyan segíthetek ezen?
Valószínűleg csupán olyan vízről van szó, amely a kar nedves kézzel végzett kezelésekor a kar körül összegyűlik. Ez főleg meleg víz vételezésekor kitágul, és buborékok formájában látható módon kifolyik. A legjobb, ha a felesleges vizet pamutronggyal felitatja a hézagból.
A konyhai csaptelep lengő kifolyója tömítetlen. Mit tehetek ebben az esetben?

Ha a csaptelep kinyitása után víz szivárog ki az alsó részén, akkor ki kell cserélni a lengő kifolyó tömítéseit. A különböző modellek tömítéseinek cseréje a hozzájuk tartozó szerelési útmutatónak megfelelően történik.

Hogyan lehet áthelyezni a Variac mosogatócsaptelepet, ha ki akarom nyitni az ablakot?

Fogja meg a csaptelepet az alaptestnél (Figyelem! Ne a kifolyónál fogja meg!), húzz ki függőlegesen felfelé, majd tegye félre a csaptelepet a munkalapra (egy konyharuhára vagy hasonlóra).

Hogyan működik a HG PuraVida 15805XX0 elektronikus konyhai csaptelep?

A csaptelep működését ebben a videóban mutatjuk be.

Golyós keverőtechnológia: Ki kell cserélni a golyós keverőrendszer szervizelésekor a vezérlőgolyót?
A nemesacél vezérlőgolyó cseréjére nincs szükség. Az esetleges lerakódások könnyedén eltávolíthatók a golyóról pl. műanyag tisztítófilc használatával.
A nyílt rendszerű vízmelegítő csaptelepe felfűtés közben csepeg. Mit tehetek?

Annak érdekében, hogy felfűtés közben ne keletkezzen túlnyomás a nyílt rendszerű vízmelegítőben, csepegő víz folyik ki a kifolyóból. Ez természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét, ill. jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.

Elzárás után csepeg a csaptelep vagy a zuhany. Mit tehetek?

A csaptelepek és a zuhanyok elzárása utáni, rövid ideig tartó csepegés természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét vagy jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.

A fürdőszobai csaptelepen a váltó nem megy vissza automatikusan a kiindulási helyzetébe. Mit kell tenni?

A váltó O-gyűrűje vagy rúdja elszennyeződött vagy zsírtalanná vált. Szükség esetén mindkettőt meg kell tisztítani és meg kell kenni szilikonzsírral.

Már csak kevés víz folyik a mosdócsaptelepből. Mit tehetek?

Az alacsony átfolyási teljesítménynek az elszennyeződött levegőztető lehet az oka. Ebben a videóban részletesen ismertetjük a tisztítást

Állíthatom a Hansgrohe mosdócsaptelep vízsugarának kilépési szögét?

A Hansgrohe opcionális tartozékként elfordítható szabványos levegőztetőt (cikkszám: 95400000) kínál M24x1 méretű külső menettel. Ennek segítségével a vízsugár minden irányba kb. 8°-kal állítható. A cserét és a működést ebben a videóban mutatjuk be.

Hansgrohe termékek beszerzése

Ki lehet próbálni valahol kötelezettség nélkül a termékeket?

A Hansgrohe Aquadémián megtekintheti a Hansgrohe és az Axor márkák aktuális termékeinek és kollekcióinak keresztmetszettét. A Showerworldön saját maga is kipróbálhatja és kiélvezheti a Hansgrohe által nyújtott zuhanyélvezetet. Azt, hogy az Ön régiójában milyen egyéb helyeken próbálhatja ki és ismerheti meg a Hansgrohe termékeket, itt tudhatja meg.

Hol vásárolhatok Hansgrohe termékeket?

Termékeinket közvetlenül a helyi szakkereskedőtől szerezheti be. Gyári értékesítésre nincs lehetőség.

Hol kaphatok prospektusokat?

A Hansgrohe termékek prospektusait közvetlenül letöltheti honlapunkról vagy nyomtatott formában megtalálhatja kereskedőinknél.

Mennyibe kerülnek a Hansgrohe termékek?

A Hansgrohe termékeket közvetlenül a helyi szakkereskedőtől szerezheti be. Ott az árakról is tájékozódhat.

Mennyi ideig lehet még pótalkatrészt kapni egy termék kifutása után?

A pótalkatrészek beszerzésének lehetőségét az érintett termék kifutását követően tíz évig biztosítjuk.

Zuhanyok, zuhanytartók és zuhanyszettek

Hogyan kell felszerelni egy zuhanyrudat a sarokba?

A sarokszerelő készlet szerelési lépéseit ebben a videóban mutatjuk be.

Csempekiegyenlítés: Mire szolgál a zuhanyszetthez mellékelt, hosszúkás műanyag alátét?
Nem minden fürdőszobát csempéznek fel a mennyezetig. Emiatt néhány esetben szükség van a csempevastagság kiegyenlítésére. A nem a mennyezetig felcsempézett fürdőszobákban a csempekiegyenlítő alátéttel egyenlíthető ki a csempevastagság. Az alátét szükség esetén több rétegben is alkalmazható.
A kézizuhanyból egy ideje már csak kevés víz folyik ki. Mit tehetek?

Az alacsony átfolyási teljesítménynek az elszennyeződött szűrőtömítés lehet az oka. Ebben a videóban ismertetjük a tisztítást. Valószínű, hogy maga a zuhany is elvízkövesedett. A szakszerű vízkőmentesítés lépéseit ebben a videóban tekintheti meg.

Hová kell felszerelni a kézizuhany tartóját a fürdőkádra?

A kézizuhanynak különösebb megerőltetés nélkül elérhetőnek kell lennie. Anélkül kell tudni ülve hajat mosni, hogy kézbe kellene venni a kézizuhanyt.

A fejzuhany hullámsugara egyenetlenül lép ki a zuhanyból. A vízsugár képe már nem szép. Mit kell tenni?

Tisztítsa meg a hullámsugár kilépőnyílását. Ehhez a legjobb, ha műanyag spatulát használ. Folyó víz mellett húzza végig a spatulát a hullámsugár nyílásában.
Az így leválasztott részecskék kiöblíthetők.

Elzárás után csepeg a csaptelep vagy a zuhany. Mit tehetek?

A csaptelepek és a zuhanyok elzárása utáni, rövid ideig tartó csepegés természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét vagy jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.

Lerövidíthető a Hansgrohe showerpipe-ok felvezetőcsöve?

A felvezetőcsövek modelltől függően igény szerint hozzáigazíthatók a helyi adottságokhoz, és szükség esetén le is rövidíthetők. Kör keresztmetszetű felvezetőcsövek esetében a rövidítés minden esetben lehetséges. A négyszög keresztmetszetű felvezetőcsövek különböző hosszúságokban kaphatók. További információk a mellékelt szerelési útmutatóban találhatók.

Miért kell beszerelni szűrőtömítést a zuhanycső és a kézizuhany közé?

A minden kézizuhanyhoz mellékelt szűrőtömítések nem helyettesíthetik a normál tömítéseket. Ellenkező esetben a szűrő által kiszűrt szennyeződés belekerül a zuhany mechanikájába. Ez a QuickClean tisztítási funkció meghibásodásához vagy a vízsugár fúvókák eltömődéséhez vezethet. A szűrőtömítések tisztítását ez a YouTube-videó mutatja be.

Régebbi zuhanyrudakra is felszerelhető az Unica`D kiegészítő toló?
A kiegészítő toló rendszerint minden Unica`D zuhanyrúdhoz használható.

Zuhanyrendszerek

Szeretnék felszerelni egy Showerpipe-t, de a fürdőszoba nincs elég magasra kicsempézve. Van erre megoldás?

A Showerpipe-okhoz csempekiegyenlítő alátét kapható, amely 7 mm-es vastagságot képes kiegyenlíteni. A megfelelő cikkszám a vonatkozó szerelési útmutatóban található.

Jótállás és garancia

Érvényét veszi a termékre vállalt gyártói garancia a szervizalkatrészek cseréjekor?
A garanciális feltételek fennmaradásának egyik feltétele többek között a termék szakszerű beszerelése. A pótalkatrészek cseréjekor alkalmazandó szakszerű eljárást a szerviz útmutató ismerteti. További információk a garanciális feltételekben találhatók.
Mennyi ideig vállal jótállást a Hansgrohe a termékeire?

A termék vásárlója alapvetően csak meghatározott ideig érvényesíthet jótállási igényt az eladóval szemben. Mivel a Hansgrohe kizárólag 3 lépcsős értékesítési csatornán keresztül értékesíti termékeit, azaz a nagykereskedőkön és szakkereskedőkön keresztül juttatja el azokat a vásárlóhoz, a vevő elsődlegesen a szakkereskedővel, nem pedig a gyártóval szemben érvényesítheti a jótállási igényt. Jótállási igény érvényesítése esetén kérjük, forduljon ahhoz a kereskedőhöz, ahol a terméket megvásárolta.

Kihez fordulhatok reklamáció esetén?

A Hansgrohe kizárólag a nagykereskedőkön és a szakkereskedőkön keresztül értékesíti termékeit (az ún. háromlépcsős értékesítési csatornán keresztül). Ezért a vásárló elsődlegesen a szakkereskedővel / eladóval, nem pedig a gyártóval szemben érvényesítheti jótállási igényét. Reklamáció esetén kérjük, forduljon ahhoz a kereskedőhöz, ahol a terméket megvásárolta.

Biztosít a Hansgrohe a törvényben meghatározott jótállási időn túl valamilyen önkéntes gyártói garanciát?

A legkiválóbb minőség a Hansgrohe vállalati filozófia alapvető eleme. Ezért termékeinkre önkéntesen öt év gyártói garanciát vállalunk. E garanciavállalás feltételei és részletei megtalálhatók a garanciális feltételekben

Tisztítás és ápolás

Hogyan tisztítsam helyesen a Hansgrohe termékeimet?

Tömören összefoglaltuk, hogyan tarthatja meg hosszú távon a Hansgrohe termékek csillogását és működését: olvassa el a tisztítási javaslatokat.

A teljes fejzuhanyt betehetem a mosogatógépbe?
A zuhany műanyag nem bírják a mosogatógépek szárítóprogramja által használt magas hőmérsékleteket. Erre egyedül a fémből készült vízsugártárcsa alkalmas. A pontos lépéseket a termékhez mellékelt szerelési útmutató szemléletesen ismerteti.

Egyéb

Hol találom a pótalkatrész katalógust, a termékek méretrajzait és szerelési útmutatóit?

A pótalkatrészekkel kapcsolatos információk és a műszaki publikációk – pl. méretrajzok, szerelési és szerviz útmutatók – megtalálhatók a profi célcsoportnak szóló Hansgrohe PRO weboldalon.
Ezenkívül részletes termékkatalógus, fürdőszoba tervezési adatok, tanácsadással, tervezéssel és szereléssel kapcsolatos tippek és trükkök és még sok minden más vár Önre. 

ugrás a profiknak szóló Hansgrohe PRO weboldalra
ugrás az online pótalkatrész katalógushoz

Hol találom a beszállítóknak és szolgáltatóknak szóló információkat?

A beszállítóknak és szolgáltatóknak szóló összes szolgáltatást és letöltést összeállítottuk vállalati weboldalunk beszállítóknak szóló oldalán a www.hansgrohe.com/lieferanten linkre kattintva. Itt megtalálhatja többek között a beszerzési szervezetünkre és minőségbiztosítási rendszerünkre vonatkozó információkat, a letölthető dokumentumokat, mint például az első mintabenyújtási ismertető vázlatot, gyári szabványainkat vagy keretmegállapodásainkat.
ugrás a beszállítói oldalra

Termosztátok és szelepek

A termosztát elzáró-/váltószelepének karja nehezen jár. Hogyan orvosolható ez a probléma?

A nehéz mozgathatóságnak több lehetséges oka van. Nehéz mozgathatóságot okozhatnak például a tömítőfelületeken lévő lerakódások. Kérjük, cserélje ki az alkatrészt a mellékelt szerelési útmutató szerint. További információk az elektronikus pótalkatrész katalógusunkban találhatók.

A termosztátkar biztonsági zárjának nyomógombja szorul. Hogyan segíthetek ezen?
Valószínűleg csupán elvízkövesedett a nyomógomb, vagy meghibásodott a rugó. Tisztítsa meg a rugót és a nyomógombot, majd vékonyan zsírozza be. Szükség esetén az alkatrészeket ki kell cserélni. A pótalkatrészszám a szerelési útmutatóban vagy az Online Pótalkatrész Katalógusban található.
A ShowerSelect, ill. a ShowerTablet felszerelése után a nyomógombot nem lehet benyomni, ill. a nyomógomb nem működik.

A csaptelep felszerelésekor nem távolították el a zöld biztosítókapcsot a szelepről. Szerelje le a látszó alkatrészeket, és távolítsa el a kapcsot.

Lehetséges, hogy nem zsírozták meg a nyomógomb és a rozetta közötti tömítést. Zsírozza meg a tömítést vékonyan szilikonzsírral.
Beállítható a vízmennyiség a ShowerSelect termékeken?
A ShowerSelect termékek esetében a vízmennyiség nem állítható be. Az új Raindance Select kézizuhanyokkal lágy vagy kemény vízsugár közül lehet választani. Ha különösen víztakarékos megoldást szeretne, számos EcoSmart kézizuhany közül választhat. A fejzuhanyoknál mindig a zuhanyozás élménye áll az előtérben. Ehhez igazítottuk a fejzuhanyok átfolyási teljesítményét.
A falsík alatti termosztátos csaptelep pótkarjához nem kaptam rögzítőcsavart. Hogyan szereljem fel helyesen a kart?

A termosztátkarokat 2012-től csak fel kell pattintani. Így nincs szükség rögzítőcsavarra. A pattintós karokat csupán fel kell pattintani, és egy erőteljes húzással bármikor újra leszerelhetők.

A Hansgrohe sütiket használ, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa Önnek. Ha a beállítások módosítása nélkül folytatja a böngészést az oldalon, azzal beleegyezik a sütik használatába.

   

OK