Man showering with EcoSmart overhead shower from hansgrohe.
Takarítson meg vizet, energiát és pénzt!

A víz élvezete fenntartható módon

Csökkenteni szeretné a víz- és energiaköltségeket zuhanyozás és kézmosás közben – ugyanakkor továbbra is élvezni a nagyszerű élményt? Használja vízmegtakarítási kalkulátorunkat, hogy megtudja, mennyit takaríthat meg a hansgrohe EcoSmart és CoolStart technológiákkal.

Víztakarékosság – visszaadni valamit a Földnek

Kevesebb melegvíz, kevesebb CO2 kibocsátás

A kézizuhany használati fázisa messze a legintenzívebb széndioxid kibocsátás szempontjából: itt nagyjából 1000-szer több CO2 szabadul fel, mint a gyártás során. Ezért küldetésünknek tartottuk, hogy olyan fenntartható termékmegoldásokat tervezzünk, amelyek a víz- és energiatakarékos technológiákat, például az EcoSmartot és a CoolStart egyedülálló vízélményekkel ötvözik. Márkánk DNS-ével összhangban arra törekszünk, hogy felelősséget vállaljunk az emberekért, a környezetért és a bolygóért.

Graphic on Hansgrohe's sustainable strategy.

Az EcoSmart segít vizet és energiát megtakarítani

Small trick, big effect: Watch the video to find out how EcoSmart technology works.

A hansgrohe fenntartható innovációjával egyszerre értékes erőforrásokat takaríthat meg, és tapasztalhatja meg a fantasztikus zuhanyozási kényelmet. A titok az EcoSmart technológiában rejlik, amely akár 40 százalékkal kevesebb vizet használ, mint a hagyományos hansgrohe zuhanyfejek – az EcoSmart+ esetén pedig akár 60 százalékkal kevesebbet. A vízmegtakarítás azzal jár, hogy kevesebb fűtési energiára van szükség, így a gáz- és villanyszámlák is csökkennek. 

CoolStart technológia az energiamegtakarításhoz

CoolStart faucets are climate-friendly. When the handle is in the center position, only cold water flows. If you really need hot water, simply move the lever on the CoolStart faucet to the left. 

Hol takaríthatunk meg energiát, hogyan juttathatunk kevesebb CO2-t a légkörbe, mit tehetünk a klímaváltozás elleni küzdelem érdekében? Ezek a kérdések mindenki fejében járnak. A legjobb hely a válaszok keresésére az otthonunk olyan eszközeiben van, amelyek energiafogyasztók, és amelyeket naponta többször használunk, például a mosdócsaptelepeknél. A hansgrohe CoolStart elve éppoly egyszerű, mint amennyire zseniális: ezekből a csaptelepekből csak akkor folyik forró vagy meleg víz, amikor valóban szüksége van rá. Csak akkor veszi fel a víz melegítéséhez szükséges energiát, ha aktívan balra mozgatja a fogantyút. 

Számolja ki megtakarításait most!

Zöld. Zöldebb. Eco* 2030. A hansgrohe és a fenntarthatóság.

In Touch With Our Planet logo

A Hansgrohe Csoport részeként a fenntartható gondolkodás és cselekvés mélyen gyökerezik a hansgrohe márkában. Sok termékünk erőforrás-takarékos technológiával van felszerelve. Már az 1980-as években mi voltunk az egyik első olyan gyártó az iparágban, amely víztakarékos kézizuhanyt dobott piacra. 

A kézizuhany használati fázisa messze a legintenzívebb széndioxid kibocsátás szempontjából. Nagyjából 1000x több CO2-t bocsát ki, mint a gyártás során. Ezért azt a feladatot tűztük ki magunk elé, hogy 2030-ra a teljes zuhany- és csaptelep portfóliónkat „ECO”-ra alakítsuk át. Ez konkrétan azt jelenti, hogy csökkentjük a víz- és/vagy energiafogyasztásunkat a termékek használatában legalább 22 százalékkal a 2020-as bázisévhez képest.

* A Hansgrohe Csoport definíciója szerint az „ECO” a termékek víz- és/vagy energiafogyasztásának legalább 22 százalékos csökkentését jelenti a 2020-as bázisévhez képest.

Fedezze fel víz- és energiatakarékos termékeinket

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső