A botlásveszély nélküli fürdőszoba

A padlósíkba süllyesztett zuhanyzó: mindenki számára nyitva áll

Botlásveszély nélküli zuhanyélményt szeretne? Megmondjuk, mire kell ügyelnie a padlósíkba süllyesztett zuhanyzónál. Akár most építkezik, akár felújítja a fürdőszobáját. Ez a modern megoldás nagyobb kényelmet biztosít, és optikailag növeli a teret a fürdőszobában. E téren számtalan lehetősége van az egyéni kialakításra, ahogy az tervezési tanácsadónkból is kiderül.

So gestalten Sie Ihr Bad bodengleich und genießen optischen Raumgewinn

Das Bad ohne Kanten und Stufen steht für moderne Architektur im Wohlfühlbad für alle. Ineinander übergehende Flächen sorgen für mehr Bewegungsfreiheit und schaffen optische Großzügigkeit, selbst in kleinen Bädern. Mit der bodenebenen Dusche setzen Sie einen Designakzent, der nicht zuletzt den Wert Ihrer Wohnung oder Immobilie steigert. Denken Sie auch daran, das Bad zukunftssicher zu machen? Der stufenlose Eintritt ins Duschvergnügen ist für Jung und Alt eine sichere Wahl.

Neubau, Renovierung, Altbausanierung – grenzenlos Duschen!

Die bodengleiche Dusche lässt sich dank modernster Badtechnik in praktisch jedem Ambiente verwirklichen. Wenn Sie neu bauen, sollten Sie Ihre Wünsche frühzeitig mit dem Architekten oder Badplaner besprechen. So lassen sich der notwendige Bodenaufbau und die Lage der Abflüsse rechtzeitig einplanen. Träumen Sie von einer Fußbodenheizung im Bad für ein allzeit warmes Wohlfühlambiente? Auch dann entscheiden Sie sich bitte möglichst früh. Wann ist der Fachmann noch gefragt? Bei einer Sanierung "Alt gegen Neu" oder "Dusche statt Badewanne".

Die barrierefreie Lösung ist auch ideal bei Altbau-Modernisierungen. Der Badprofi prüft zunächst die konstruktiven Bedingungen – und ob im Estrich genug Spielraum ist – bevor er sich für eines der innovativen, platzsparenden Ablaufsysteme entscheidet. Auch mit einer extra flachen Duschwanne, die nach dem Einbau schwellenlos in den Fußboden übergeht, lässt sich barrierefreies Duschvergnügen praktisch überall verwirklichen.

Fürdőszoba puritán stílusban, széles üvegfronttal a kert felé.
Az új mozgástér: a modern fürdőszobában a padlósíkba süllyesztett zuhanyzó szintkülönbség nélküli felülete jelenti a kényelmet.

Alakítsa ki saját padlósíkba süllyesztett zuhanyzóját

A padlósíkba süllyesztett zuhanyzó tervezésekor különböző lehetőségek közül választhat:

  • A modern, extralapos (zománcozott acéllemezből vagy szaniterakrilból készült) zuhanytálca gyakorlatilag a padló síkjában építhető be, így optikailag egybeolvad a padló felületével. Az átmenet nélküliség könnyű tisztítást is jelent. Léteznek a csempéhez vagy más felületekhez színben hozzáillő, valamint csúszásgátló zuhanytálcák. Különböző formák és mértek közül választhat, és eldöntheti, hol legyen a lefolyó, ha az még nincs kiépítve. A lefolyó beépített, és könnyen tisztítható.
  • Vagy egyedi elképzelései szerint tervezi meg a csempéket, a helyiség adottságaitól függően. Ez különösen akkor célszerű, ha padlófűtést választ. Napjainkban a nagyméretű lapok jelentik a trendet, melyek csúszásmentes felülettel is kaphatók a padlóburkoláshoz. A padló anyagával megegyező, egységes felület stílusos, és a kis fürdőszobákat is nagyobbá teszi. A lefolyó a falba is beépíthető: ez még nagyobb mozgásteret tesz lehetővé, és megkönnyíti az ápolást. Ez a puritán megoldás tökéletesen illik az XXL zuhanyélményhez. Minden esetben számoljon a magasabb tervezési és kivitelezési költségekkel.
  • Milyen lenne készre gyártott zuhanyelemekkel, amelyeknél minden mindennel össze van hangolva, és egyéni igényei szerint burkolhatók is? A süllyesztett zuhanytálcák esetében választhat kerámialapot vagy terméskövet is, amelyik a fürdőszobájához illik. Különböző méretekben kapható.

A tágas megjelenés határtalan zuhanyélményt nyújt

A fülkében vagy sarokban kialakított zuhanyzó esetében válasszon keret nélküli üvegfalat, amely optikailag maximális átláthatóságot teremt a fürdőszobában. Vagy választhatja az ún. „walk in” megoldást is. Ennél a változatnál nincs ajtó, ily módon tökéletesen integrálja a zuhanyzót az akadálymentes fürdőszobába.

Megbízható hansgrohe lefolyó rendszerek zuhanytálcákhoz

A hansgrohe erős és megbízhatóan működő lefolyó rendszereket kínál zuhanytálcákhoz. Ennek nagy jelentősége van az olyan wellness zuhanyok esetében, mint a Rainmaker, a Raindance vagy a fejzuhanyok. A zuhanylefolyók könnyen szerelhetők, műszakilag kiforrottak, és nagy vízelvezető képességűek. Például a hansgrohe Raindrain 90 XXL, amely óriási, akár 51 liter/perc lefolyási teljesítménnyel rendelkezik. Pozitív mellékhatás: a gyorsan lefolyó víz megbízhatóan viszi magával a szennyeződéseket. A minden szempontból gondtalan zuhanyélményért. A szabadon tervezett, tálca nélküli zuhanyzókhoz a hansgrohe jelenleg nem kínál lefolyó rendszereket.

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső