GYIK a termékeinkhez

Önök kérdeznek – mi válaszolunk

Itt találja a hansgrohe-termékekkel, a szereléssel és a javítással kapcsolatban gyakran intézett kérdésekre adott válaszokat, valamint a hasznos tippeket. Válassza ki a kívánt kategóriát, és olvassa el a gyakran intézett kérdésekre adott válaszainkat.

A profik az egyedi eseteket is megvizsgálják

Az itt szereplő tudnivalók nem alkalmazhatók minden egyes esetre. Ilyenkor a közelében elérhető szaniteripari szakember tud segítséget nyújtani. Megvizsgálja a helyszínen a konkrét problémát, és megfelelő megoldási javaslatot ad.

Ezen túlmenően is vannak kérdései a termékekkel vagy a műszaki problémával kapcsolatban? A hansgrohe megfelelő kapcsolattartót biztosít hozzá. Örömmel várjuk megkeresését!

Lefolyórendszerek 

Melyik lefolyót ajánlják az XXL zuhanyrendszerhez? 
Például egy nagy fejzuhany vízelvezetéséhez a RainDrain XXL (cikkszám: 60067000) lefolyó használatát javasoljuk. A lefolyási teljesítmény a DIN EN 274 szabvány szerint 51 liter/perc.

Tartozékok 

A testápoló adagoló nem adagol több testápolót. Mit tehetek?
A hosszabb használaton kívüli időszak miatt a pumpában lévő testápoló kiszáradt és kikeményedett. Tisztítsa meg a testápoló adagoló pumpáját meleg vízbe helyezve, majd öblítse át.

Csaptelepek

Falsíkon kívüli szerelésű csaptelep: Mi lehet az oka a csatlakozóknál jelentkező tömítetlenségnek?
A csaptelep szerelése előtt ügyelni kell arra, hogy a különböző méretek kiegyenlítésére szolgáló S-csatlakozókat feszülésmentesen szereljék fel, és betartsák az előírt szerelési méreteket. Kötelezően az eredeti tömítéseket kell használni, a sérült tömítéseket szükség esetén ki kell cserélni.
 
Elektronikus csaptelep: Hogyan aktiválható a csaptelep tisztítási üzemmódja úgy, hogy az érzékelő ne aktiválódjon, és pl. meg lehessen tisztítani a mosdókagylót?
A tisztítási mód aktiválását a termékhez mellékelt vagy az elektronikus pótalkatrész katalógusból letölthető szerelési útmutató ismerteti.
 
Konyhai csaptelep: Szivárog a víz a forgószárnál. Mi lehetséges okok jöhetnek szóba?
A csaptelep forgószárának tömítése elszennyeződött, ill. sérült. A tömítések cseréjéhez szükséges szerelési lépések a pótalkatrészhez mellékelt szerelési útmutatóban találhatók. Ügyeljen arra, hogy ne zsírozza meg túlságosan a tömítőkészlet hornyos gyűrűit.
 
Konyhai csaptelep: A kihúzható zuhanyos / kihúzható kifolyós modellből már csak kevés víz folyik. Mit tehetek?
A kihúzható cső és a kihúzható zuhany között egy kis szűrő található, amely a kihúzható cső csatlakozó szerelvényébe van behelyezve. Ezt egy hegyes tárgy használatával vegye ki, tisztítsa meg, majd helyezze vissza.
 
Konyhai csaptelep: A kihúzható zuhanynál a két a vízsugár fajta összefolyik. Hogyan szüntethető meg ez a probléma?
Cserélje ki a kihúzható zuhanyt. Az ügyfél által történő javítás nem lehetséges. A kihúzható zuhany helyes pótalkatrészszáma a hozzá mellékelt szerelési útmutatóban található.
 
Konyhai csaptelep: A lengő kifolyó tömítetlen. Mit tehetek?
Ha a csaptelep kinyitása után víz szivárog ki az elfordulási tartománynál, akkor ki kell cserélni a lengő kifolyó tömítéseit. A különböző modellek tömítéseinek cseréje a hozzájuk tartozó szerelési útmutató szerint történik. Ezeket a pótalkatrész katalógusban is megkeresheti.
 
Konyhai csaptelep: Hogyan lehet áthelyezni a Variac kihúzható zuhanyos mosogatócsaptelepet, ha ki akarom nyitni az ablakot?
Fogja meg a csaptelepet az alaptestnél (Figyelem! Ne a kifolyónál fogja meg!), húzza ki függőlegesen felfelé, majd tegye félre a csaptelepet a munkalapra (egy konyharuhára vagy hasonlóra).
 
Golyós keverőtechnológia: Ki kell cserélni a golyós keverőrendszer szervizelésekor a vezérlőgolyót?
A nemesacél vezérlőgolyó cseréjére nincs szükség. Az esetleges lerakódások könnyedén eltávolíthatók a golyóról pl. műanyag tisztítófilc használatával.
 
Nyílt rendszerű vízmelegítő: Felfűtés közben csepeg a víz a csaptelepből. Mit tehetek?
Annak érdekében, hogy felfűtés közben ne keletkezzen túlnyomás a nyílt rendszerű vízmelegítőben, csepegő víz folyik ki a kifolyóból. Ez természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét, ill. jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.

Utáncsepegés: Használat után rövid ideig mindig csepeg a víz a csaptelepből vagy a zuhanyból. Mit tehetek?
A csaptelepek és a zuhanyok elzárása utáni, rövid ideig tartó csepegés természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét vagy jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.

Váltó: A fürdőszobai csaptelepen a váltó nem megy vissza automatikusan a kiindulási helyzetébe. Mit kell tenni?
A váltó O-gyűrűje vagy rúdja elszennyeződött vagy zsírtalanná vált. Szükség esetén mindkettőt meg kell tisztítani, és meg kell kenni szilikonzsírral.

Mosdócsaptelep: Már csak kevés víz folyik. Mit tehetek?
Az alacsony átfolyási teljesítménynek az elszennyeződött levegőztető lehet az oka. Ebben a videóban részletesen ismertetjük a tisztítást.
 
Mosdócsaptelep: Állíthatom a hansgrohe csaptelep vízsugarának kilépési szögét?
A hansgrohe opcionális tartozékként elfordítható szabványos levegőztetőt (cikkszám: 95400000) kínál M24x1 méretű külső menettel. Ennek segítségével a vízsugár minden irányba kb. 8°-kal állítható. A cserét és a működést ebben a videóban mutatjuk be.

hansgrohe termékek beszerzése

Ki lehet próbálni valahol kötelezettség nélkül a termékeket?
A hansgrohe Aquadémián megtekintheti a hansgrohe márka aktuális termékeinek és kollekcióinak keresztmetszettét. A Showerworldben élőben is kipróbálhatja és kiélvezheti a hansgrohe által nyújtott zuhanyélvezetet. Azt, hogy az Ön régiójában milyen egyéb helyeken próbálhatja ki és ismerheti meg a hansgrohe termékeket, a szakkereskedő keresése oldalon tudhatja meg.

Hol vásárolhatok hansgrohe termékeket?
Termékeink szakkereskedőknél és kiskereskedőknél szerezhetők be. Gyári értékesítésre nincs lehetőség. Az Ön közelében elérhető szakkereskedőket megkeresheti a szakkereskedő keresése oldalon.
 
Hol kaphatok prospektusokat?
A hansgrohe-termékek prospektusai ingyenesen letölthetők webhelyünkről.

Mennyibe kerülnek a hansgrohe termékek?
Termékeink szakkereskedőknél és kiskereskedőknél szerezhetők be. Ott az árakról is tájékozódhat. Az Ön közelében elérhető szakkereskedőket megkeresheti a szakkereskedő keresése oldalon.
 
Mennyi ideig lehet még pótalkatrészt kapni egy termék kifutása után?
A pótalkatrészek beszerzésének lehetőségét az érintett termék kifutását követően 15 évig biztosítjuk. 

Zuhanyrendszerek

Zuhanyrúd: Milyen lehetőségek vannak sarokba történő szerelés esetén?
A sarokszerelő készlet szerelési lépéseit ebben a videóban mutatjuk be. 

Csempekiegyenlítés: Mire szolgál a zuhanyszetthez mellékelt, hosszúkás műanyag alátét?
Nem minden fürdőszobát csempéznek fel a mennyezetig. Emiatt néhány esetben szükség van a csempevastagság kiegyenlítésére. A nem a mennyezetig felcsempézett fürdőszobákban a csempekiegyenlítő alátéttel egyenlíthető ki a csempevastagság. Az alátét szükség esetén több rétegben is alkalmazható.

Kézizuhany: A korábbihoz képest kevesebb víz folyik. Mit tehetek?
Az alacsony átfolyási teljesítménynek az elszennyeződött szűrőtömítés lehet az oka. Ebben a videóban ismertetjük a tisztítást. Valószínű, hogy maga a zuhany is elvízkövesedett. A szakszerű vízkőmentesítés lépéseit ebben a videóban tekintheti meg.

Kézizuhany: Hová kell tartót a fürdőkádnál?
A kézizuhanynak különösebb megerőltetés nélkül elérhetőnek kell lennie. Anélkül kell tudni ülve hajat mosni, hogy kézbe kellene venni a kézizuhanyt.
 
Fejzuhany: A hullámsugár egyenetlenül lép ki a zuhanyból. A vízsugár képe már nem szép. Mit kell tenni?
Tisztítsa meg a hullámsugár kilépőnyílását. Ehhez a legjobb, ha műanyag spatulát használ. Folyó víz mellett húzza végig a spatulát a hullámsugár nyílásában. Az így leválasztott részecskék kiöblíthetők.

Utáncsepegés: Használat után rövid ideig mindig csepeg a víz a csaptelepből vagy a zuhanyból. Mit tehetek?
A csaptelepek és a zuhanyok elzárása utáni, rövid ideig tartó csepegés természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét vagy jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.

Showerpipe-ok: Lerövidíthető a felvezetőcső?
A felvezetőcsövek modelltől függően igény szerint hozzáigazíthatók a helyi adottságokhoz, és szükség esetén le is rövidíthetők. Kör keresztmetszetű felvezetőcsövek esetében a rövidítés minden esetben lehetséges. További információk a megfelelő szerelési útmutatóban találhatók. A négyszög keresztmetszetű felvezetőcsövek különböző hosszúságokban kaphatók. A termék megfelel pótalkatrészszámát megtalálja a pótalkatrész katalógusban.

Szűrőtömítés: Mi a tömítés funkciója, ill. a zuhanycső és a kézizuhany közötti szűrőszitának?
A minden kézizuhanyhoz mellékelt szűrőtömítések nem helyettesíthetik a normál tömítéseket. Ellenkező esetben a szűrő által kiszűrt szennyeződés belekerül a zuhany mechanikájába. Ez a QuickClean tisztítási funkció meghibásodásához vagy a vízsugár fúvókák eltömődéséhez vezethet. A szűrőtömítések tisztítását ez a videó mutatja be.

Unica'D: Régebbi zuhanyrudakra is felszerelhető a kiegészítő toló?
A kiegészítő toló rendszerint minden Unica`D zuhanyrúdhoz használható.

Showerpipe: Hogyan szerelhetem fel, ha a fürdőszobám nincs egészen felcsempézve? Van erre megoldás?
A Showerpipe-okhoz csempekiegyenlítő alátét kapható, amely 7 mm-es vastagságot képes kiegyenlíteni. A megfelelő cikkszám a vonatkozó szerelési útmutatóban található.

Jótállás és garancia

Érvényét veszi a termékre vállalt gyártói garancia a szervizalkatrészek cseréjekor?
A garanciális feltételek fennmaradásának egyik feltétele többek között a termék szakszerű beszerelése. A pótalkatrészek cseréjekor alkalmazandó szakszerű eljárást a szerviz útmutató ismerteti. További információk a garanciális feltételekben találhatók.
 
Mennyi ideig vállal jótállást a hansgrohe a termékeire?
A termék vásárlója alapvetően csak meghatározott ideig érvényesíthet jótállási igényt az eladóval szemben. Mivel a hansgrohe háromlépcsős értékesítési csatornán keresztül, azaz nagykereskedőkön, szakkereskedőkön és kiskereskedőkön keresztül értékesíti és juttatja el termékeit a vásárlóhoz, a vevő elsődlegesen az értékesítővel – azaz a szakkereskedővel vagy a kiskereskedővel –, nem pedig a gyártóval szemben érvényesítheti a jótállási igényt. Jótállási igény érvényesítése esetén kérjük, forduljon ahhoz a kereskedőhöz, ahol a terméket megvásárolta. Itt további, részletes információkat talál a hansgrohe termékekre vonatkozó garanciával kapcsolatban.
 
Kihez fordulhatok reklamáció esetén?
A hansgrohe nagykereskedőkön, szakkereskedőkön és kiskereskedőkön keresztül értékesíti termékeit a vásárlóknak. Ezért a vásárló elsődlegesen a közvetlen értékesítővel, azaz a szakkereskedővel / kiskereskedővel, nem pedig a gyártóval szemben érvényesítheti jótállási igényét. Reklamáció esetén kérjük, forduljon ahhoz a kereskedőhöz, ahol a terméket megvásárolta.
 
Biztosít a hansgrohe a törvényben meghatározott jótállási időn túl valamilyen önkéntes gyártói garanciát?
A legkiválóbb minőség a Hansgrohe vállalati filozófia alapvető eleme. Ezért termékeinkre önkéntesen öt év gyártói garanciát vállalunk. E garanciavállalás feltételei és részletei megtalálhatók a garanciális feltételekben.

Alaptest

Tömítés: Le kell tömítenem a faláttöréseket és a hézagokat?
A falakon átvezetett szerelvényeknél a hibás vagy hiányzó többrétegű tömítések a behatoló víz miatt jelentős károkat okozhatnak az épületszerkezetben. A vakolat alatti csaptelepeknél és csőtömítéseknél lévő hézagokat szakszerűen, a DIN 18195 5. része (épületszerkezeti tömítések – nem nyomó víz elleni tömítések mennyezeti felületeken és nedves helyiségekben; méretezés és kivitelezés) szerint pl. tömítőkarmantyúk és megfelelő, tartósan rugalmas szaniterszilikon alkalmazásával kell letömíteni. A furatokat úgyszinén szaniterszilikon alkalmazásával kell védeni a nedvesség bejutása ellen. További információk a termékhez mellékelt szerelési útmutatóban találhatók.

Tisztítás és ápolás

Hogyan tisztítsam, ill. vízkőmentesítsem helyesen a hansgrohe-termékeket?
Tömören összefoglaltuk, hogyan őrizheti meg hosszú távon hansgrohe-termékeinek csillogását és működését: 
Általános szabály:
  • tilos használni olyan tisztítószereket, amelyek sósavat, hangyasavat, klóros fehérítőt vagy ecetsavat tartalmaznak, mert ezek tetemes károkat okozhatnak
  • tilos használni koptató hatású tisztítószereket és eszközöket, például a célra nem alkalmas súrolószert és súrolószivacsot
  • a tisztítást az előírt adagolással és max. 10 perc hatásidővel kell elvégezni
  • a permetezhető tisztítószereket soha ne közvetlenül a hansgrohe-termékre szórja, hanem a tisztítókendőre
  • tisztítás után bő, tiszta vízzel kell leöblíteni a terméket
A teljes fejzuhanyt betehetem a mosogatógépbe?
A zuhany műanyag nem bírják a mosogatógépek szárítóprogramja által használt magas hőmérsékleteket. Erre egyedül a fémből készült vízsugártárcsa alkalmas. A pontos lépéseket a termékhez mellékelt szerelési útmutató szemléletesen ismerteti.

Termosztátok és szelepek 

Elzáró-/váltószelep: A termosztát karja nehezen jár. Hogyan orvosolható ez a probléma?
A nehéz mozgathatóságnak több lehetséges oka van. Nehéz mozgathatóságot okozhatnak például a tömítőfelületeken lévő lerakódások. Kérjük, cserélje ki az alkatrészt a mellékelt szerelési útmutató szerint. További információk az elektronikus pótalkatrész katalógusunkban találhatók. 
 
Szorul a nyomógomb: a termosztátkar biztonsági zárja nem old ki. Hogyan segíthetek ezen?
Valószínűleg csupán elvízkövesedett a nyomógomb, vagy meghibásodott a rugó. Tisztítsa meg a rugót és a nyomógombot, majd vékonyan zsírozza be. Szükség esetén az alkatrészeket ki kell cserélni. A pótalkatrészszám a szerelési útmutatóban vagy az Online Pótalkatrész Katalógusban található. 
 
Select gomb: A ShowerSelect, ill. a ShowerTablet felszerelése után a nyomógombot nem lehet benyomni, ill. a nyomógomb nem működik.
A csaptelep felszerelésekor nem távolították el a zöld biztosítókapcsot a szelepről. Szerelje le a látszó alkatrészeket, és távolítsa el a kapcsot. Lehetséges, hogy nem zsírozták meg a nyomógomb és a rozetta közötti tömítést. Zsírozza meg a tömítést vékonyan szilikonzsírral.

ShowerSelect: Beállíthatom az átfolyási mennyiséget a termékeken?
A ShowerSelect termosztátokon az átfolyási mennyiség nem állítható be. Tapasztalatok alapján a felhasználók 80%-a nem igényli a mennyiség szabályozását. A mennyiségszabályozásra elsősorban a kézizuhanyok esetében van szükség. Az új Raindance Select kézizuhanyokkal az ügyfelek lágy vagy kemény vízsugár közül választhatnak. Ha különösen víztakarékos megoldást szeretne, számos EcoSmart kézizuhany közül választhat. A fejzuhanyoknál mindig a zuhanyozás élménye áll az előtérben. A fejzuhanyok teljesítménye gyárilag be van állítva, és a vásárlók széles választékból választhatnak. A mennyiségszabályozós termékek továbbra is a hagyományos technológiájú termosztátoknál találhatók meg.

Falsík alatti szerelésű termosztátos csaptelep: A pótkarhoz nem kaptam rögzítőcsavart. Hogyan szereljem fel helyesen a kart?
A termosztátkarokat 2012-től csak fel kell pattintani. Így nincs szükség rögzítőcsavarra. A pattintós karokat csupán fel kell pattintani, és egy erőteljes húzással bármikor újra leszerelhetők.

Egyéb 

Hol találom a pótalkatrész katalógust, a termékek méretrajzait és szerelési útmutatóit?

A pótalkatrészekkel kapcsolatos információk és a műszaki publikációk – pl. méretrajzok, szerelési és szerviz útmutatók – megtalálhatók a profi célcsoportnak szóló Hansgrohe PRO webhelyen. Ezenkívül részletes termékkatalógus, fürdőszoba tervezési adatok, tanácsadással, tervezéssel és szereléssel kapcsolatos tippek és trükkök és még sok minden más vár Önre. 

Hol találom a beszállítóknak és szolgáltatóknak szóló információkat?

A beszállítóknak és szolgáltatóknak szóló összes szolgáltatást és letöltést összeállítottuk a www.hansgrohe.com vállalati webhelyünkön. Itt megtalálhatja többek között a beszerzési szervezetünkre és minőségbiztosítási rendszerünkre vonatkozó információkat, a letölthető dokumentumokat, mint pl. az első mintabenyújtási ismertető vázlatot, gyári szabványainkat vagy keretmegállapodásainkat.

ugrás a beszállítói oldalra

 

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső