Gyakran ismételt kérdések

Fürdőszobai csaptelepek

Itt hasznos tippeket és válaszokat talál a hansgrohe fürdőszobai csaptelepekkel kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre. Lent válassza ki a kívánt kérdést, és tekintse meg a választ.

A csaptelepből csak kevés víz folyik. Mit tehetek?

Az alacsony átfolyási teljesítménynek az elszennyeződött levegőztető lehet az oka. Itt részletesen ismertetjük a tisztítást:

Állíthatom a hansgrohe csaptelep vízsugarának kilépési szögét?

A hansgrohe opcionális tartozékként elfordítható szabványos levegőztetőt (cikkszám: 95400000) kínál M24x1 méretű külső menettel. Ennek segítségével a vízsugár minden irányba kb. 8°-kal állítható. Itt mutatjuk be a cserét és a működést:

A csaptelepnek utáncsepegése van. Mit tehetek?

A csaptelepek és a zuhanyok elzárása utáni, rövid ideig tartó csepegés természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét vagy jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.

A falsíkon kívüli csaptelepem csatlakozásai tömítetlenek. Mi lehet ennek az oka?

A csaptelep szerelése előtt ügyelni kell arra, hogy a különböző méretek kiegyenlítésére szolgáló S-csatlakozókat feszülésmentesen szereljék fel, és betartsák az előírt szerelési méreteket. Kötelezően az eredeti tömítéseket kell használni, a sérült tömítéseket szükség esetén ki kell cserélni.

Elektromos csaptelep: Hogyan aktiválható a csaptelep tisztítási üzemmódja úgy, hogy az érzékelő ne aktiválódjon, ill. meg lehessen tisztítani a mosdókagylót?

A tisztítási mód aktiválását a termékhez mellékelt vagy az elektronikus pótalkatrész katalógusból letölthető szerelési útmutató ismerteti.

Golyós keverőtechnológia: Ki kell cserélni a golyós keverőrendszer szervizelésekor a vezérlőgolyót?

A nemesacél vezérlőgolyó cseréjére nincs szükség. Az esetleges lerakódások könnyedén eltávolíthatók a golyóról, pl. műanyag tisztítófilc használatával.

Nyílt rendszerű vízmelegítő: Felfűtés közben víz csepeg a csaptelepből. Mit tehetek?

Annak érdekében, hogy felfűtés közben ne keletkezzen túlnyomás a nyílt rendszerű vízmelegítőben, víz csöpög ki a kifolyóból. Ez természetes fizikai jelenség, és nem jelent olyan termékhibát, amely szükségessé tenné a csaptelep cseréjét, ill. jótállási vagy garanciális igény érvényesítését.
Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső