Gyakran ismételt kérdések

Termosztátok és szelepek szelepek

Itt hasznos tippeket és válaszokat talál a hansgrohe termosztátokkal és szelepekkel kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre. Lent válassza ki a kívánt kérdést, és tekintse meg a választ.

A termosztátkar nehezen kezelhető. Hogyan orvosolható ez a probléma?

A nehéz mozgathatóságnak több oka is lehet. Nehéz mozgathatóságot okozhatnak például a tömítőfelületeken lévő lerakódások. Kérjük, cserélje ki az alkatrészt a mellékelt szerelési útmutató szerint. További információk az elektronikus pótalkatrész katalógusunkban találhatók.

A termosztát nyomógombja szorul. A biztonsági zár nem oldható ki. Hogyan segíthetek ezen?

Valószínűleg csupán elvízkövesedett a nyomógomb, vagy meghibásodott a rugó. Tisztítsa meg a rugót és a nyomógombot, majd vékonyan zsírozza be. Szükség esetén az alkatrészeket ki kell cserélni. A pótalkatrészszám a szerelési útmutatóban vagy az Online pótalkatrész katalógusban található.

A ShowerSelect, ill. a ShowerTablet Select gombja nem működik. Mit tehetek?

A csaptelep felszerelésekor nem távolították el a zöld biztosítókapcsot a szelepről. Szerelje le a látszó alkatrészeket, és távolítsa el a kapcsot. Lehetséges, hogy nem zsírozták meg a nyomógomb és a rozetta közötti tömítést. Zsírozza meg a tömítést vékonyan szilikonzsírral.

Beállíthatom az átfolyási mennyiséget a ShowerSelect termékcsalád termékeinél?

Az átfolyási mennyiség a ShowerSelect termosztátoknál nem állítható be, mert a tapasztalati értékek azt mutatják, hogy a felhasználók körülbelül 80%-ának nincs szüksége mennyiségszabályozásra. A mennyiségszabályozásra elsősorban a kézizuhanyok esetében van szükség. A legtöbb hansgrohe kézizuhanynál választhat a lágy vagy kemény vízsugár között. Víztakarékos megoldásként számos EcoSmart kézizuhany áll rendelkezésre. A hansgrohe fejzuhanyoknál a hangsúly a zuhanyélményen van: A nagy esőztető zuhanyok teljesítménye gyárilag be van állítva, és széles a választék. A mennyiségszabályozós termékek továbbra is a hagyományos technológiájú termosztátoknál találhatók meg.

Falsík alatti termosztátos csaptelepem pótkarjához nem kaptam rögzítőcsavart. Hogyan szereljem fel helyesen a kart?

A termosztátkarokat 2012 óta csak fel kell pattintani. Így nincs szükség rögzítőcsavarra. A pattintós karokat csupán fel kell pattintani, és egy erőteljes húzással bármikor újra leszerelhetők. Ha régebbi termosztátja van, az sem probléma: A csavar nélküli kar azzal is kompatibilis.

Tömítés: Le kell tömítenem a faláttöréseket és a hézagokat?

A falakon átvezetett szerelvényeknél a hibás vagy hiányzó többrétegű tömítések a behatoló víz miatt jelentős károkat okozhatnak az épületszerkezetben. A vakolat alatti csaptelepeknél és csőtömítéseknél lévő hézagokat szakszerűen, a DIN 18195 5. része (Épületszerkezeti tömítések - nem nyomó víz elleni tömítések mennyezeti felületeken és nedves helyiségekben; méretezés és kivitelezés) szerint pl. tömítőkarmantyúk és megfelelő, tartósan rugalmas szaniterszilikon alkalmazásával kell letömíteni. A furatokat szintén szaniterszilikon alkalmazásával kell védeni a nedvesség behatolása ellen. További információk a termékhez mellékelt szerelési útmutatóban találhatók.
Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső