Gyakran ismételt kérdések

Zuhanyrendszerek

Itt hasznos tippeket és válaszokat talál a hansgrohe zuhanyrendszerekkel kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre. Lent válassza ki a kívánt kérdést, és tekintse meg a választ.

Kézi- és fejzuhanyok

A kézizuhanyból/zuhanyból csak kevés víz folyik. Mit tehetek? 

Az alacsony átfolyási teljesítménynek az elszennyeződött szűrőtömítés lehet az oka. Ebben a videóban ismertetjük a tisztítást. Valószínű, hogy maga a zuhany is elvízkövesedett. A szakszerű vízkőmentesítés lépéseit ebben a videóban tekintheti meg.

Hová kell felszerelni a kézizuhany tartóját a fürdőkádnál?

A kézizuhanynak különösebb megerőltetés nélkül elérhetőnek kell lennie. Anélkül kell tudni ülve hajat mosni, hogy kézbe kellene venni a kézizuhanyt.

A zuhany/fejzuhany vízsugara nem egyenletes. Mit tehetek?

Tisztítsa meg a hullámsugár kilépőnyílását. Ehhez a legjobb, ha műanyag spatulát használ. Folyó víz mellett húzza végig a spatulát a hullámsugár nyílásán. Az így leválasztott részecskék kiöblíthetők.

A zuhany/fejzuhany szivárog. Mit tehetek?

Javasoljuk a fejzuhany vízkőmentesítését és a QuickClean funkció használatát. További információkat az alábbi linkeken találhat:

Mi a különbség a hansgrohe zuhanyok különböző vízsugár fajtái között?

A különböző vízsugár fajtákról további információkat Tanácsadó oldalunkon talál.

Csöpög a kézizuhanyom/zuhanyom. Mit tehetek?

Ha a zuhany egyáltalán nem, vagy nem ürül ki teljesen a zuhanyozás után, előfordulhat, hogy ez a folyamat csak néhány perc vagy óra múlva megy végbe. 
Ez összefügg a víz felületi feszültségével. Ezért arra kérjük, hogy próbálja ki a következőket:

  • Ha a fejzuhany gömbcsuklóval van felszerelve, a zuhanyozás után a fejzuhany megdöntésével felgyorsíthatja a kiürülést.
  • A zuhanyrózsa fúvókák óvatos letörlése zuhanykabin lehúzóval vagy kézzel felgyorsítja a zuhany kiürülését, mivel a víz felületi feszültsége megtörik.
  • Ezen kívül javasoljuk a zuhany rendszeres vízkőmentesítését is, ez is pozitívan hathat a kiürülésre. A kézizuhany szakszerű vízkőmentesítését ebben a videóban tekintheti meg.

Szűrőtömítés: Mi a tömítés, ill. a zuhanycső és a kézizuhany közötti szűrő funkciója?

A minden kézizuhanyhoz mellékelt szűrőtömítéseket nem szabad normál tömítésekre cserélni. Ellenkező esetben a szűrő által kiszűrt szennyeződés belekerül a zuhany mechanikájába. Ez a QuickClean tisztítási funkció meghibásodásához vagy a vízsugár fúvókák eltömődéséhez vezethet. 

A falsík alatti kádcsaptelepen a váltó nem áll vissza automatikusan az eredeti helyzetébe. Mit kell tenni?

A váltó O-gyűrűje vagy rúdja elszennyeződött vagy zsírtalanná vált. Szükség esetén mindkettőt meg kell tisztítani, és meg kell kenni szilikonzsírral

Showerpipe-ok és zuhanyszettek

Lerövidíthetem a felvezetőcsövet?

A felvezetőcsövek modelltől függően hozzáigazíthatók a helyi adottságokhoz, és le is rövidíthetők. A termék adatlapjáról megtudhatja, hogy ez lehetséges-e az Ön modelljénél.

  • Kör keresztmetszetű felvezetőcsövek esetén a rövidítés alapvetően lehetséges. A lerövidítés a csaptelep vagy a váltó irányába lefelé történhet. Ehhez finom fémfűrészt használjon, majd sorjátlanítsa a vágott szélt. Kivételt képez a Vernis termékcsalád, ahol a kör keresztmetszetű felvezetőcső nem rövidíthető le.
  • A négyszög keresztmetszetű felvezetőcsöveknél a rövidítés többnyire nem lehetséges. A hansgrohe azonban a legtöbb felvezetőcsövet különböző hosszúságokban kínálja – lásd a Pótalkatrész katalógusunkat. A megrendeléshez kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi szakmai partnerrel. Ha kétségei vannak, küldje el nekünk kérdését kapcsolatfelvételi űrlapunk segítségével.

Hogyan szerelhetem fel a Showerpipe-ot, ha a fürdőszobám nincs a mennyezetig felcsempézve? Van erre megoldás?

A Showerpipe-okhoz csempekiegyenlítő alátét kapható, amely 7 mm-es vastagságot képes kiegyenlíteni. A megfelelő cikkszám a vonatkozó szerelési útmutatóban található.

Milyen lehetőségek vannak a zuhanyrudak sarokba történő felszerelésénél?

Az Unica Raindance zuhanyrúdhoz (cikksz.: 27636000) kínálunk egy sarokszerelő készletet (cikksz.: 28694000). Ebben a videóban bemutatjuk a szükséges szerelési lépéseket.

Zuhanyrúd cseréje új lyukak fúrása nélkül. Melyiket használhatom?

Kérjük, ellenőrizze a furatok távolságát. Ha ez 915 mm, akkor kínálatunk összes jelenlegi 90 cm-es zuhanyrúdja használható. 625 mm-es távolság esetén minden jelenlegi 65 cm-es zuhanyrúd megfelelő. Ha a furatok távolsága eltér az említettektől, akkor variálható zuhanyrúdjainkat ajánljuk.

Régebbi zuhanyrudak esetén is felszerelhető az Unica'D kiegészítő toló? 

A kiegészítő toló alapvetően minden Unica`D zuhanyrúdhoz (cikksz.: 96190000) használható.

Csempekiegyenlítés: Mire szolgál a zuhanyszetthez mellékelt, hosszúkás műanyag alátét?

Bizonyos esetekben a zuhanygarnitúrák vagy Showerpipe-ok felszerelésekor ki kell egyenlíteni a csempe vastagságát. A nem mennyezetig felcsempézett fürdőszobákban ezt hansgrohe csempekiegyenlítő alátéttel lehet megtenni. Ez egy hosszúkás, világosszürke műanyag alátét, amelyet a különböző anyagokon való jó megjelenés jellemez. 7 mm vastag, és szükség esetén egymásra rakható. Ezt az alátétet egy Önhöz közeli szakkereskedőtől rendelheti meg. A cikkszám a szerelési útmutatóban vagy a pótalkatrész katalógusunkban található.

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső