A konyhai csaptelep ápolása és tisztítása

Így lesz mosogatócsaptelepe egy szempillantás alatt ragyogóan tiszta

A konyhai csaptelep és a mosogató gyakran ki van téve hőnek, hidegnek, valamint lúgos, savas anyagoknak és zsíroknak. Ezért a hansgrohe olyan minőségi csaptelepeket gyárt, melyek fáradságos takarítás nélkül is sokáig megőrzik funkciójukat, dizájnjukat és csillogásukat. Az itt felsorolt ápolási tippekkel sokáig örömét lelheti mosogatócsaptelepében. Egyszerűen időnként tisztítsa meg, és szabadítsa meg a vízkőtől!

A legjobb anyagok konyhai csaptelepekhez és mosogatókhoz: króm és nemesacél felület

Konyhai csaptelepeinket kiviteltől függően a kiváló minőségű, fényes krómbevonat vagy az ellenálló nemesacél felület jellemzi. Mindkét anyag hosszú élettartamot garantál, és megkönnyíti a tisztítást. Helyes módszerrel és megfelelő anyagokkal ápolva sokáig megtartják csodálatos csillogásukat. A hansgrohe mosogatók nemesacélból készülnek. Ennek köszönhetően gátolják a kórokozók szaporodását, higiénikusak, rozsdamentesek és élelmiszerekhez használhatók. S mivel ráadásul a nemesacél sav- és hőálló is, a felület rendkívül könnyen tisztítható. Akár króm, akár nemesacél: a tisztításhoz minden esetben érdemes megszívlelni néhány alapszabályt.

 • hansgrohe tisztítási javaslat

  Vízkőmentes: hosszan tartó csillogás és működőképesség

  A hansgrohe konyhai csaptelepek könnyedén vízkőmentesíthetők. Kiváló minőségű, könnyen tisztítható felülettel és a levegőztetőn vízkőgátló gombokkal (QuickClean) rendelkeznek.

  Ápolási tippek letöltése itt (PDF, 757 KB)

Így ápolja helyesen konyhai csaptelepét

 • Ne tisztítsa mosogatócsaptelepét agresszív tisztítószerekkel, melyek például klóralapú fehérítőt, hangyasavat, ecet- vagy sósavat tartalmaznak. Ezenkívül kerülje a súroló hatású tisztítószerek és szivacsok használatát is.
 • Ne közvetlenül a konyhai csaptelepre szórja a tisztítószert, és kerülje a különböző termékek keverését. Kérjük, vegye figyelembe a tisztítószer gyártójának adagolásra és hatásidőre vonatkozó javaslatait. 
 • A konyhai csaptelepre lerakódott vízkő citromsav alapú tisztítószerrel távolítható el a legjobban. E célból először szórja a tisztítószert egy puha, nem szöszölő pamutkendőre, majd törölgesse le vele a mosogatócsaptelepet. Ezután hagyja hatni a szert az előírt ideig, majd tiszta vízzel alaposan leöblítve távolítsa el.
 • Végül törölje szárazra a csaptelepet egy száraz kendővel. Ezzel eltávolított minden maradványt, és csaptelepe ismét úgy ragyog, mint új korában.

A vízkőlerakódás szakszerű eltávolításával elkerülhető számos bosszantó másodlagos kár. A vízkő ugyanis nem csak esztétikai szempontból jelent problémát. Akadályozhatja a működést is, például rontja a vízsugár képet.

A mosogatócsaptelep helyes tisztítása gyors és egyszerű. A konyhai csaptelep kihúzható csöve szintén egyszerűen tisztítható, és szükség esetén a pótalkatrészhez mellékelt útmutató alapján gond nélkül kicserélhető. Kérjük, vegye figyelembe tisztítási javaslatainkat, mert a szakszerűtlen használatból eredő károkra a jótállás nem vonatkozik.

Maradéktalan tisztítás a levegőztetőnél

A levegőztetőt perlátornak, vízsugár szabályozónak vagy vízsugár alakítónak is nevezik. Ez a vízcsap kifolyójának végén lévő fúvóka. Számos hansgrohe mosogatócsaptelep levegőztetője rendelkezik vízkőmentesítő funkcióval (QuickClean). Így plusz tisztítóeszköz használata nélkül, egyszerűen kézzel tisztíthatók.

Egy kis dörzsöléssel gond nélkül eltávolíthatók a vízkőmaradványok

A QuickClean technológiával felszerelt hansgrohe konyhai csaptelepeken rugalmas szilikon gombok találhatók a levegőztetőn. A mindennapi használat során itt gyűlik össze a vízkőlerakódás (a víz keménységétől függően több vagy kevesebb). Ez egyszerűen eltávolítható: csak dörzsölje meg az ujjával a szilikon gombokat. Utána a víz ismét egyenletesen és telten folyik a levegőztetőből.

A levegőztető tisztítása és a szép vízsugár kép élménye

Ha a levegőztető valamikor mégis intenzívebb tisztítást igényelne, akkor csavarja le, és tegye citromsav alapú tisztítószert tartalmazó vízkőoldóba. Legfeljebb 10 perc után vegye ki, és alaposan öblítse le tiszta vízzel. Ha szükséges, ismételje meg a tisztítást. Utána csavarja vissza a levegőztetőt a konyhai csaptelepre. 

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső