hansgrohe CoolStart

A CoolStart csaptelepek segítenek megtalálni a megfelelő fordulatot az energiatakarékosság érdekében

A hansgrohe CoolStart technológiája abszolút  klíma-barát, mert csak a hideg víz folyik akkor, amikor a fogantyú középső állásban van – míg a hagyományos csaptelepek alapállásban azonnal kevert vizet, és így energiát fogyasztanak. A CoolStart technológia nem tölti fel a vezetékrendszerét feleslegesen forró vízzel. Az eredmény: kevesebb erőforrás, CO2-kibocsátás és alacsonyabb költségek. Jó a környezetnek és a pénztárcájának!

Otthoni energiatakarékosság a hansgrohe CoolStart technológiájával.
A hansgrohe CoolStart csaptelepek a fogantyú középső állásában csak hideg vizet adnak. A meleg víz csak akkor kezd el folyni, amikor Ön akarja. Ehhez fordítsa a fogantyút egyszerűen balra.

Így csökkentheti a melegvíz költségeit minden nap 

Hol tudunk energiát megtakarítani, hogyan juttathatunk kevesebb CO2-t a légkörbe, mit tehetünk az éghajlatváltozás ellen? Ezek a kérdések mindenkit foglalkoztatnak. A legjobb hely, ahol válaszokat kereshetünk, a háztartásunkban lévő, naponta többször használt energiafogyasztók, például a mosdócsaptelepek. A hansgrohe CoolStart elve legalább annyira egyszerű, mint amennyire zseniális: ezekkel a csaptelepekkel a meleg vagy forró víz csak akkor folyik, amikor valóban szükség van rá. Csak akkor fogyasztja a szükséges energiát, és így a forró vizet, ha a keverőkart teljesen elfordítja balra.

CoolStart: az otthoni energiatakarékosság egészen egyszerű

A szabványos csaptelepek másképp működnek: az átfolyós vízmelegítő, a keringető szivattyú és a többi vízmelegítő már akkor elindul, amikor a kart alaphelyzetben megnyitja. De ugye nincs mindig szükségünk meleg vízre, igaz? Ivóvízhez, kézmosáshoz, virágöntözéshez vagy takarításhoz gyakran elegendő a hideg víz. Pontosan ez a trükk, a CoolStart csaptelepek csak akkor adnak meleg vizet, amikor arra Önnek valóban szüksége van. Egyedül Ön dönti el, hogy milyen magas legyen a hőmérséklet – és ezt naponta x alkalommal. Jellemző a hansgrohe részéről: a gazdaságos CoolStart csapteleppel a teljes kényelmet és gyönyörű dizájnt is élvezheti.

Takarítson meg energiát az otthonában, és közben élvezze a kifogástalan dizájnt

A melegvíz-fogyasztás mérséklése, CO2-lábnyom csökkentése, pénz megtakarítása

Csökkentse a melegvíz-fogyasztást a CoolStart csaptelepekkel.
A hansgrohe nem akarja, hogy 24/7-ben tévézzen. De szeretnénk segíteni Önnek abban, hogy jól használja fel az értékes erőforrásokat. Ezért dolgoznak termékfejlesztőink minden nap a nap 24 órájában.

Akinél a csap „cool”, energiát takarít meg.

Számítási példánk megmutatja, hogy mennyit: egy négytagú háztartás, amely egy éven keresztül napi 20 percig használja a hansgrohe CoolStart csaptelepet, akár 508 kilowattórával kevesebb energiát fogyaszt, mint egy hagyományos csapteleppel. Hogy ne csak egy elvont szám legyen – 500 kWh-val a következőket lehet:

  • megpirítani 67564 szelet pirítóst;
  • több, mint egy évig 24/7-ben tévét nézni;
  • 500 órán keresztül hajat szárítani.

Akinél a csap cool, csökkenti a CO2-kibocsátást.

A háttérben: a háztartások CO2-kibocsátásának mintegy 90%-át a zuhanyzóhoz, fürdőkádhoz és mosdókagylóhoz használt melegvíz adja. Egy számítási példa: egy négytagú háztartás, amely gázzal melegíti a vizet, évente 23 kilogrammal kevesebb CO2-t fogyaszt egy CoolStart csapteleppel, mint egy hagyományos csapteleppel. Konkrétan:

  • két 23 méter magas, kifejlett bükkfának két évre van szüksége, hogy ezt a 23 kilogrammot kiegyenlítse.  

Akinél a csap cool, pénzt takarít meg.

Ez különösen fontos olyan időkben, amikor az energiaárak az egekbe szöknek. Egy számítási példa: egy négytagú háztartás, amely gázzal melegíti a vizet, évente 61,97 eurót takaríthat meg, ha régi csaptelepét CoolStart csaptelepre cseréli. Egyébként:

  • Egy CoolStart csaptelep kevesebb, mint két év alatt megtérül.  

A számítások alapját ennek az oldalnak az alján találja.*

Találja meg a saját ízlésének megfelelő CoolStart csaptelepet, és takarékoskodjon Ön is:

*A százalékos energiamegtakarítás a hansgrohe CoolStart termék megtakarítását mutatja egy hagyományos, CoolStart technológia nélküli hansgrohe termékhez képest. 

A mosdókagyló csaptelep használatának számítása 3 bar nyomáson 5 liter/perc átlagfogyasztáson alapul. A lehető legpontosabb eredmény elérése érdekében ezt az értéket egyedileg kell beállítani. 1 liter víz 1°C-os melegítéséhez szükséges energia: 1 kcal vagy 0,00116 kWh. 1 liter víz 10°C-ról 35°-ra (mosdókagyló csaptelepének vízhőmérséklete) történő felmelegítéséhez szükséges energia: 0,029 kWh/liter víz [számítva energiaformulával az Általános Mérésalapok alapján a nemzetközi mértékegység-rendszer (SI) szerint. Átszámítás kWh-ról olajra: 10 kWh = 1 liter olaj]. 

Az itt javasolt energiaárak a németországi átlagértéknek felelnek meg, és a legpontosabb eredmény érdekében egyénileg kell beállítani őket. 12,2 ct/kWh-t feltételeztünk. A háztartási készülékek energiafogyasztása ezeken az értékéken alapul (2022/04-i állapot).

A Hansgrohe SE nem tud az eredmények helyességéért jótállást vagy garanciát vállalni. Ennek oka, hogy a számítás sok előre nem látható faktortól függ, és így nem kötelező érvényű. Különösen az energiaáraktól függ. 

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső