Lead Headline

A zuhanyfej vízkőmentesítése: a víz zavartalan élvezetéért

Ha helyesen végzi esőzuhanyának vagy zuhanyfejének vízkőmentesítését, akkor sokáig élvezheti a víz élményét. De mit is jelent az, hogy „helyesen”? Ebben a tanácsadó cikkünkben hasznos tippeket mutatunk. Ismerje meg, hogyan szabadíthatja meg fejzuhanyát, mennyezeti zuhanyát, kézizuhanyát és oldalzuhanyát gyorsan, kíméletesen és egyszerűen a vízkőtől, hogy azok mindig úgy csillogjanak, mint az első nap.

Vízkőmentesítés helyesen: így tarthatja meg zuhanyának csillogását

Vízkőmentes hansgrohe kézizuhany.
A helyesen ápolt felületek és a kifogástalan működés színtiszta élményt varázsolnak a mindennapi zuhanyozásból.
A hansgrohe minőségi zuhanya színtiszta élményt nyújt a fürdőszobában. Ne hagyja, hogy a vízkő okozta homályosodás megtörje az örömet: gondoskodjon a zuhanyfej rendszeres tisztításáról. Mi sem egyszerűbb. A következő ápolási tippekkel és tisztítási javaslatokkal megőrizheti zuhanyának csillogását és kifogástalan működését.

Vízkő eltávolítása, károk elkerülése: így működik

A helytelen tisztítási módszerek és tisztítószerek kárt tehetnek a zuhanyfejben. Ezekre a jótállás nem vonatkozik. Ezért kérjük, vegye figyelembe a következő ajánlásokat.

A helyes tisztítóeszköz:

  • Kizárólag tiszta, puha rongyot használjon. Soha ne használjon súroló hatású segédeszközt, pl. súrolószivacsot vagy mikroszálas kendőt.
  • Ne használjon gőztisztítót, mivel a magas hőmérséklet károsíthatja a zuhanyt.

A helyes tisztítószer:

  • Kizárólag kímélő – például citromsavalapú – tisztítószert használjon.
  • Ne használjon olyan tisztítószert, amely sósavat, hangyasavat, klóros fehérítőt vagy ecetsavat tartalmaz, mert ezek az anyagok jelentős károkat okozhatnak. A foszfátsavat tartalmazó tisztítószerek csak megkötéssel használhatók. Soha ne keverje egymással a különböző tisztítószereket!
  • A permetezhető tisztítószereket soha ne szórja közvetlenül a zuhanyra, mert a permetköd behatolhat a zuhanyba, és károsíthatja annak belsejét.
  • A legjobb, ha egy puha rongyra szórja a tisztítószert, és azzal törli le a felületeket.
  • Tisztítás után alaposan öblítse le a zuhanyt tiszta vízzel, majd alaposan mossa át a zuhanyt.

Speciális tisztítási tudnivalók fejzuhanyokhoz

Praktikus: Számos hansgrohe zuhany tisztítás céljából egyszerűen levehető, így alaposan vízkőmentesíthető.

Számos hansgrohe fejzuhany esetében a vízsugártárcsa egyszerűen levehető. Sőt, az gyakran mosogatógépben is tisztítható. Így a tisztítás melléktevékenységgé válik, és elegáns módon elintézhető.

Azt, hogy vonatkozik-e valamilyen speciális tudnivaló az Ön fejzuhanyára, kézizuhanyára vagy oldalzuhanyára, megtudhatja a hozzájuk mellékelt szerelési útmutatóból. Ezek megtekinthetők és letölthetők az adott termék oldalán. További információkat tudhat meg szervizvideónkból:

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső