Ivóvíz szűrése és mineralizálása

Melyik vízszűrő alkalmas az Ön életviteléhez?

A víz alighanem a legfontosabb természeti erőforrásunk a Földön. Ha az Ön lakóhelyén túlságosan kemény a csapvíz, nem megfelelő a minősége, vagy akár káros anyagokat tartalmaz, akkor Önnek vízszűrőre van szüksége a víz tisztításához és optimalizálásához. Ezenkívül egészséges ásványi anyagokkal is dúsíthatja az ivóvizet. Itt megtudhatja, milyen pozitív hatásai lehetnek a hansgrohe szűrőnek.

Egy nő vizet enged a hansgrohe Aquittura csaptelepből.
A hansgrohe szívén viseli a biztonságos ivóvízfogyasztást. A víznek nem csak káros anyagoktól mentesnek, hanem kiváló ízűnek is kell lennie.

hansgrohe szűrők: a termékek áttekintése

Szűrés: aktív szenes szűrő a tiszta, jóízű vízért

Akinek jóízű vizet van lehetősége fogyasztani, annak ez óriási pluszt jelent az életminőség terén. Ám a világ számos pontján nem igazán jóízű a csapvíz. Sőt, gyakran egészségre ártalmas anyagokat is tartalmaz. Az állítólag tiszta víz is tartalmazhat káros anyagokat, klórt vagy akár sok vízkövet. A meghibásodott csővezetékekről már nem is beszélve. Van tehát számos olyan tényező, amely zavarhatja a vízivás élményét.

Új szűrési és mineralizálási technológia a tökéletes ivóvízért 

Ha nem megfelelő a vízminőség, vagy csak tökéletessé szeretné tenni, akkor jönnek szóba hansgrohe szűrők. A világon elsőként kínáljuk az egyedülálló MINTEC® szűrési és mineralizálási technológiát, amely precíz adagolást tesz lehetővé. Ezeket az innovatív termékeket svájci partnerünk, a CarloSwiss gyártja.

Mit tudnak az innovatív hansgrohe szűrők?

  • A szűrés csökkenti a szerves káros anyagok és a nehézfémek koncentrációját a csapvízben, kiszűri még a legkisebb méretű részecskéket is, és megbízható módon szünteti meg a zavaró szagokat.
  • A mineralizálás aktívan értékes ásványi anyagokkal dúsítja a csapvizet, ami jelentős mértékben hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz.

Milyen szűrőtípusokat kínál a hansgrohe? 

  1. Aktív szenes szűrőket, melyek a vízivás korlátozások nélküli élvezete érdekében csökkentik a szennyező részecskék mennyiségét, és javítják a víz ízét.
  2. Ioncserélős és aktív szenes szűrőket, melyek a víz vízkőtartalmát is csökkentik. A 15 nk vízkeménység és 3-as alapértelmezett bypass-beállítás esetén a karbonátkeménység mintegy 70 százalékát csökkentik. A lágyabb víz pedig lényegesebb jobb ízű, ráadásul a konyhai készülékek élettartamát is növeli. Nagyon nagy vízkeménységhez a Pro ioncserélőt ajánljuk.
  3. Mineralizáló és aktív szenes szűrőket, melyek plusz értékes ásványi sókkal dúsítják az ivóvizet. Erről máris bővebben olvashat.

Aktív szenes szűrők: a természetes mindentudók

A hansgrohe aktív szenes szűrők olyan természetes termékek, melyek képesek hatékonyan eltávolítani mindenféle szerves anyagot, szag- és ízanyagot, gyógyszermaradványt és növényvédő szert. Az aktív szén még a mikroműanyagokat is kiszűri. Összefoglalva: az aktív szén még a viszonylag jó vizet is jobbá teszi, és hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz.

Egy nő szűrt csapvizet iszik.

Mineralizálás: ezek a szűrők hozzájárulnak az egészséges életmódhoz

Fontos Önnek az egészséges táplálkozás? A lehető legjobb ivóvizet szeretné biztosítani a saját és családja számára? Akkor olyan hansgrohe szűrőket ajánlunk, amelyekkel aktívan ásványi anyagokkal, azaz meghatározott koncentrációban magnéziummal, kalciummal, káliummal vagy nátriummal dúsíthatja a vizet. Természetesen ezek mindegyike európai sólelőhelyekről származik. Mindhárom hansgrohe szűrőtípus aktív szenet tartalmaz, ennek köszönhetően Ön korlátozások nélkül élvezetheti a csapvizet, és ásványianyag-háztartását is javíthatja. 

Precízen adagolt ásványi anyagok a jobb egészségért és közérzetért

És az adagolás? Háromféle szűrőváltozatot kínálunk, az alacsonytól a magas szinten mineralizáltig. A megfelelő szűrő kiválasztásával optimálisan támogathatja a saját életstílusát.

Melyik vízszűrő alkalmas családok számára?

A hansgrohe LIFE mineralizáló szűrő 30 mg/l magnéziumot, 70 mg/l kalciumot és 15 mg/l káliumot tartalmaz, és olyan régióban élők számára ajánljuk, ahol lágyabb a víz. Ez a szűrő hatékonyan pótolja az alacsonyabb kalciummennyiséget a lágyabb vizű régiókban. Ideális választás kisbabás és kisgyermekes családok számára.

Melyik vízszűrő alkalmas minden háztartásba?

A hansgrohe HARMONY mineralizáló szűrő 60 mg/l magnéziumot és 25 mg/l káliumot tartalmaz. A hansgrohe az adott régió vízkeménységétől függetlenül mindenkinek ajánlja, akinek fontos az egészsége és a jó közérzete.

További információ a szűrőtechnológiáról közvetlenül a ClaroSwiss partnerünktől

Ásványi anyagokkal dúsított víz a kiegyensúlyozott teljesítményért

Az élelmiszer minőségű ásványi anyagok folyamatos utánpótlása jelentős mértékben hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz. Ezzel tényleg mindenki tehet valami jót a saját egészségéért, mert az ásványi anyagok vitalizálnak és kiegyenlítik a hiányállapotokat. Különösen ajánlott az ásványi sók visszapótlása, ha Ön aktív életvitelt folytat, vagy csúcsteljesítményt kíván nyújtani. A szűrők természetességét, biztonságát és minőségét pedig a hansgrohe mint prémium gyártó szavatolja. 

Egy nő szűrőt cserél a hansgrohe szűrőrendszerben.

Mely hansgrohe termékekbe illeszkednek a szűrők?

Ha úgy vesszük, hogy a hansgrohe szűrők az egészséges életmód „szoftverei”, akkor hogyan is néz ki a „hardver”? Itt mindent megtudhat a hansgrohe Aqittura M91 csaptelepről, amelynek funkciói egyszerűen lenyűgözik a vásárlókat, s amely formatervének köszönhetően a konyha ékköve lesz.

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső