Nyomásmentes vízmelegítő

Kisnyomású szerelvény – a megfelelő konyhai csaptelep nyílt rendszerű bojlerekhez

Akkor kell nyílt rendszerű, nyomásmentes vízmelegítőkhöz készült csaptelepeket (köznapi kifejezéssel kisnyomású szerelvényeket) használni, ha azok nyomásmentes melegvíztárolóhoz és nem a központi melegvízellátáshoz csatlakoznak. A kisnyomású szerelvények igazodnak a nyílt rendszerű melegvíz ellátás speciális műszaki követelményeihez.

Konyhai vízcsap nyomásmentes vízmelegítőhöz.

Hogyan működnek a kisnyomású szerelvények?

A nyomásmentes vízmelegítőkhöz mindig kisnyomású szerelvényekre van szükség. Létezik belőlük konyhai és fürdőszobai kivitel.

Ezeknél a keverőcsapoknál a kifolyó állandóan nyitva van. A vízcsap megnyitásakor friss, hideg víz áramlik a bojlerbe, ami felfelé kiszorítja a meleg vizet. Emiatt felfűtéskor (a nyomásmentes rendszerben) a kisnyomású szerelvények csepegő túlfolyással reagálnak a víz tágulására. Ha a nyílt rendszerű vízmelegítőt hagyományos konyhai csapteleppel kombinálnánk, az kárt tenne a bojlerben: a modern konyhai csaptelepek zárt állásban ugyanis teljesen elzárják a kifolyót, ami nem teszi lehetővé a túlfolyást.

Talis S kisnyomású szerelvény nyílt rendszerű vízmelegítőkhöz.

Hol alkalmazhatók a kisnyomású szerelvények?

A nyílt rendszerű, nyomásmentes vízmelegítőkhöz készült csaptelepekből kihúzható zuhannyal vagy lengő kifolyóval szerelt mosogatócsaptelep változatok is léteznek.

A fürdőszobai változatokat gyakran nyílt rendszerű vízmelegítővel kombinálva a vendég WC-kben alkalmazzák.

A műszaki adatok, méretrajzok, szerelési útmutatók és szerviz útmutatók, valamint hasznos videók az elektronikai pótalkatrész katalógusban találhatók. 

Konyhai kisnyomású szerelvények választéka

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső