Javaslatok a szereléshez

Így szerelheti be egyszerűen mosogatóját és konyhai csaptelepét

A konyha középpontjában esedékessé vált a felújítás. Le kell cserélni a mosogatót, vagy előbb a konyhai csaptelepet? A hansgrohénél minden egyéni igényhez és beépítési helyzethez megtalálja a megfelelő konyhai termékeket. Itt elolvashatja javaslatainkat: milyen választási lehetőségek léteznek, és mire kell ügyelni a mosogató vagy a csaptelep szerelésekor.

Tippek az új mosogató sikeres beszereléséhez

Minden bizonnyal vannak egyéni elképzelései, ha arról van szó, hogyan illeszkedjen be a mosogató a konyhába. Annak érdekében, hogy a mosogatóasztal száz százalékosan illeszkedjen a konyha stílusához és az Ön kényelmi igényeihez, a hansgrohénél három különböző beépítési változat közül választhat, melyek mindegyikének megvannak a maga előnyei. Válasszon:

Munkalapra ráültetett szerelésű mosogató.
A ráültetett szerelés az egyik legelterjedtebb beépítési mód. A mosogatót felülről helyezik be a munkalap kivágásába, és leheletvékony rétegben szilikonnal tömítik.

Ráültetett szerelés

A mosogatót felülről helyezik be a megfelelő kivágásba, majd ragasztják. A ráültetett szerelés mindenféle munkalaphoz, de elsősorban fa vagy laminált anyaghoz esetében alkalmazható. Így a víz nem juthat be a munkalap nyitott vágáséleire.

Mosogató síkba süllyesztett beépítése a munkalapba.
Síkba süllyesztett szerelés esetén a mosogató peremének tartófelületét bemarják a munkalapba, miután pontosan a mosogató méretre alakították a kivágást.

Síkba süllyesztett szerelés

Itt előfeltétel a munkalap abszolút pontosságú kivágása, amely hézag nélkül olvad egybe a mosogatóval. Előnyök: az egységesen sík felület szintkülönbség nélkül növeli a rendelkezésre álló munkafelületet, és egyszerűen tisztítható. A síkba süllyesztett szerelés tömör anyagú – például terméskő vagy kvarckő – munkalapok esetén alkalmazható. Az ilyen homogén anyagból gond nélkül kimarható az a minimális kivágás, amelybe hajszálpontosan illeszkedik a mosogató pereme, hogy síkba kerüljön a munkalap felületével.

Aláépített mosogató beépítése.
Az aláépített szerelés esetén a mosogatót alulról rögzítik a munkalapra, és onnan is tömítik. A munkalap kivágása a mosogatómedence belső méretéhez igazodik.

Aláépített szerelés

A mosogatót a kivágás alá rögzítik, így az szinte láthatatlan. Ennek köszönhetően a konyha rendezetteb képet nyújt, és a munkalapot is könnyebb tisztán tartani. A kiömlött folyadék és a szennyeződés egyszerűen a mosogatóba törölhető. Az aláépített szerelés vízálló munkalapok esetén alkalmazható, melyeket viszont külön ki kell fúrni a konyhai csaptelep számára. Másik lehetőségként fali csaptelepet is választhat a mosogatóhoz.

Szerelés egyszerűen: a hansgrohe mosogatókombinációk tartalmazzák a tartozékokat is

A hansgrohe „all inclusive” ajánlattal könnyíti meg Önnek a felújítást: a mosogatókombinációval. Ebben az esetben a szállítási terjedelem a mosogató és a csaptelep mellett tartalmazza a lefolyógarnitúrát, a csatlakozó tömlőket, a kapcsokat, valamint opcionálisan a lefolyótakarót és az sBoxot is.

Tudnivalók a hansgrohe konyhai csaptelepek optimális szereléséhez

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a konyhai csaptelep a leggyakrabban használt eszköz a háztartásban. Ezért ebből a szempontból kiemelten fontos a biztonságos szerelés és az optimális kezelési kényelem. Válassza azt a hansgrohe konyhai segítői közül, amelyik az Ön számára tökéletes összeállítást biztosítja. Válassza azt, amelyik megkönnyíti a konyhai munkáját.

  • Megfelelően elhelyezett kar: egyes hansgrohe csaptelepek esetében a kar az egyéni választásnak és igényeknek megfelelően jobb vagy bal oldalra is felszerelhető.
  • Rugalmasan elhelyezett kezelőelemek: nálunk olyan konyhai csaptelepeket is talál, ahol a vízmennyiség és a melegvíz hőmérséklet szabályozására szolgáló kezelőelem különválik a csapteleptől. Ha az M 71-es sorozat kétlyukú változata mellett dönt – mely lehetővé teszi a vízvezérlés rugalmas elhelyezését –, akkor egy második csaplyuk furatot is ki alakítani a munkalapban a kezelőelem számára. Választhatóan egy harmadik furat is kialakítható a lefolyószelep kezeléséhez.
  • Flexibilis csatlakozók és stabilitás: a flexibilis tömlőcsatlakozásoknak és a beépített stabilizáló lemeznek köszönhetően valamennyi hansgrohe konyhai csaptelep egyszerűen és biztonságosan szerelhető. Ezekben a csatlakozókban megbízhat.  
  • Stabil rögzítés: a hansgrohe mosogatón a konyhai csaptelep nem lötyög, és tartósan stabilan rögzíthető. Erről a csapteleptartó alatti merevítés gondoskodik.
  • Nagy mozgástér szereléskor: a hansgrohe konyhai csaptelepek hosszú, flexibilis tömlői lehetővé teszik, hogy saját igényeinek megfelelően válassza ki a megfelelő szerelési helyet a mosogatón.

Így történik a mosogató és a csaptelep szerelése

Ha a mosogató az ablak előtt helyezkedik el

Ablak előtti szerelés: az ablak előtti csaptelep egyszerűen elfektethető.
Mosogatója közvetlenül a konyhaablak elé került? Semmi gond. Az ablak előtti szerelésre alkalmas csapteleppel az ablak bármikor kinyitható.

Egyes konyhákban a mosogató közvetlenül az ablak elé kerül. De mi a helyzet ablaktisztításkor vagy szellőztetéskor? Ilyen esetben speciális konyhai csaptelepre van szükség. Főleg akkor, ha olyan magasságba tervezték a mosogatóasztalt, amely megfelel az ergonómiai igényeknek, de kevés hely maradt a pult és az ablak alsó széle (parapetmagasság) között. Csodálatos módon számos hansgrohe konyhai csaptelep alkalmas az ablak elé történő szerelésre. Az ablak kinyitása előtt a csaptelepet egyszerűen csak el kell fektetni. A csaptelep teste egyenesen felfelé kiemelhető a rögzítőből, és félredönthető. Ez akár egy kézzel is elvégezhető. A hosszú, flexibilis csatlakozó tömlők kényelmes mozgásteret biztosítanak hozzá.

Minden ablak előtti szerelésre alkalmas konyhai csaptelep

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső