Tisztítási javaslat csaptelepekhez

A tisztaság élménye: így vízkőmentesítse helyesen a csaptelepeket

A víz átlátszó, tiszta és friss. Kellemes érzések és a feltöltődés élménye kapcsolódnak hozzá. Elmerülünk egy kellemes fürdőben, zuhanyozunk, kezet mosunk benne, élelmiszerként fogyasztjuk, mosáshoz használjuk. Minden egyes cseppje értékes, aki pedig ismeri a hansgrohe részletek iránti rajongását, az a termékek tisztítása és ápolása iránti szenvedélyünket is megérti. Íme a tippjeink.

A csaptelepek tisztítása és gondozása: ilyen egyszerű

Minden nap használjuk a csaptelepeket, de miközben a tisztításhoz szükséges vizet adja, ő maga is gyakran válik a kosz "áldozatává". A kezünk zsírmaradványokat, szennyeződésrészecskéket és egyéb nyomokat hagy maga után. A víz is hatással van a csaptelepre, különösen vízkőlerakódások formájában. Előny az Ön számára: A hansgrohe csaptelepekkel kiváló minőséget vásárol, és ezt szeretnénk, ha minél tovább élvezné. Alább megmutatjuk, hogyan tisztítsa, vízkőmentesítse és ápolja megfelelően a csaptelepeit.

Egy mozdulat, és minden újra ragyogóan tiszta

Ha megfogadja az alábbi tippeket, nem nagy ügy a csaptelepek tisztítása és ápolása.

  • 1. lépés: A legjobb, ha puha pamutrongyot használ a hansgrohe csaptelepek felületének tisztításához (szükség esetén kicsit meg is nedvesítheti). Kíméletes törölgetéssel a legtöbb szennyeződést eltávolíthatja anélkül, hogy ezzel károsítaná az anyagot. Kérjük, ne használjon súrolószivacsot, kefét és mikroszálas kendőt.
  • 2. lépés: A vízkőmaradványok leginkább a sarkokban és a fugákban rakódnak le. Ennek eltávolításához használjon kímélő, citromsav alapú tisztítószert. Kérjük, hogy a koncentrátumot ne közvetlenül a csaptelepre permetezze, hanem a rongyra.
  • 3. lépés: Az ún. levegőztető könnyen eltávolítható a tisztításhoz. Ha némi tisztítószer és meleg víz keverékébe helyezi, a lerakódások kb. tíz perc alatt feloldódnak. Számos hansgrohe termék rendelkezik a QuickClean technológiával. Ennek a gyors vízkőmentesítő funkciónak köszönhetően néhány mozdulattal ledörzsölheti a vízkövet a csapról.
  • 4. lépés: Ezután alaposan öblítse le tiszta vízzel.
  • 5. lépés: Ismételje meg az első lépést az esetleges tisztítószermaradványok maradéktalan eltávolításához, és a felület fényesítéséhez.

Még egy tipp: Egyúttal a mosdókagylót és a kifolyót is tisztítsa meg. Utána minden újra ragyogni fog. Hogy Ön még nagyobb örömét leleje a vízben.

Rendszeres tisztítással a csaptelepek mindig ragyogóan tiszták maradnak, és Ön sokáig örömét leleheti bennük.
Ha a csaptelep tiszta, akkor nem csak ragyogóan csillog, hanem fenségesen tiszta vizet is ad. Ön pedig annál jobban élvezheti álomfürdőjét.

A helyes tisztítószer kiválasztása – a bőség zavara?

Cégünk a kímélő, citromsav alapú tisztítószerek használatát ajánlja. Ennek több előnye is van. A legtöbb, nagy tisztítóerővel rendelkező koncentrátum gyakran irritálja a bőrt és a szemet, allergiás reakciót válthat ki, és kipirosítja az érzékeny bőrt. Hasonló dolog történik a vízcsappal is. A túl erős vegyszerek megtámadják az anyagát. A károk először észrevétlenek maradnak, ám már egy mikroszkopikus méretű karcolás vagy a felület megmaródása is elég ahhoz, hogy eltűnjön a csillogás. Ezeken a helyeken idővel egyre több szennyeződés és vízkő rakódik le. Ezenkívül a kímélő tisztítószerek környezetbarátak is.

Ha Önnél kemény a víz, akkor nagy a valószínűsége a vízkőlerakódásoknak. Ezt úgy kerülheti el, ha minden használat után néhány mozdulattal letörölgeti a csaptelepet. Ezzel eltávolítja róla a vezetékes vizet, mielőtt a vízkő lerakódna.

Rendszeres, kíméletes ápolással a csaptelep mindig csillogóan tiszta marad

A hansgrohe minőségellenőrző laborja számos tisztítószert és vízkőmentesítőt tesztelt. Arra az eredményre jutottunk, hogy a kevesebb ebben az esetben több. Az alkalmazott hatóanyagok közül a citromsav lett a kedvencünk: hatékony, jó illatú, és kíméletes mind a csaptelephez, mind a használójához. Részletes tisztítási javaslatainkat letöltheti PDF formátumban.

Az ecetet, ecetsavat, hangyasavat, nátronlúgot, klóros fehérítőt, foszfátsavat, sőt még a sósavat tartalmazó tisztítószerek használatát egyáltalán nem ajánljuk. Ezeknek az anyagoknak egy része erősen maró hatású. Gyakori alkalmazásuk károsítja a fémet, sőt még az oly kiváló minőségű felületkezelést is. Ezzel szemben a citromsav mindenféle megkötés nélkül használható.

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső