Kényelmes munkavégzés és kezelés

Az ergonomikus konyha: középpontban az ember

Mindig is olyan konyháról álmodott, amely igazodik a saját igényeihez? Amely gördülékeny munkafolyamatokat tesz lehetővé, és kíméli az erejét? Ez a minőség sokféleképpen javítható minden konyhában, minden felhasználó számára. Nem utolsó sorban nagyfokú kényelmet és intuitív kezelést biztosító konyhai termékekkel. A hansgrohe segít megtervezni ergonomikus konyháját.

Az ergonomikusan berendezett konyha nagyobb kényelmet nyújt.
A jó konyhai ergonómia azt jelenti, hogy kényelmesen elérhetők a tárolóhelyek. A szemmagasságban elhelyezett fiókok megkönnyítik a konyhai munkát. (Fotó © blum, www.blum.com)

Minden könnyebben megy, és kíméli a testet

Forró a helyzet a konyhában: élelmiszerek leöblítése, hozzávalók kivétele a szekrényekből, edények töltése, készülékek kezelése, kézmosás. Ezek csak végezhetők gördülékenyen, ha tervezéskor a rövid távolságok az elsők között szerepelnek a kívánságlistán. Ugyanis ez teszi lehetővé a munkafolyamatok gördülékenységét, takarít meg időt és kíméli az erejét. Ugye Ön is szereti, ha a konyhai eszközök és a hozzávalók is gyorsan elérhetők? Minden a jó elrendezésű szekrényeken és fiókokon múlik. Okosan megtervezett fiókokkal és forgópolcokkal még a legmélyebb alsószekrényeket is kényelmesen elérheti, és optimálisan kihasználhatja a konyhában rendelkezésre álló helyet.  

A konyatervezés mércéje az ember

Az ergonomikus konyha elsősorban az Ön testméreteihez igazodik. Így a konyhabútorok, a sütő és a mikrohullámú is kényelmesen, szemmagasságban pakolható. A munkalapot is hátkímélő magasságba kell tervezni. Tanulmányok igazolják, hogy a munkalapnak hozzávetőlegesen 10 cm-rel a könyökmagasság alatt kell lennie. Ezért a szakkereskedő felkeresése előtt vegyen magáról méretet! Azt is fontolja meg, hogy az edényekbe való jó és kényelmes betekintés érdekében a főzőlapnak kissé alacsonyabban kell lennie a munkalapnál. Az ergonómia itt azt jelenti, hogy odaférjen a feje, és ne párásodjon be a szemüvege. Ez megfelelő páraelszívási technológiával érhető el. 
Ebben az összefüggésben különösen fontos a megfelelő konyhai csaptelep kiválasztása. Ennek is igazodnia kell az Ön mosogatási szokásaihoz. 

Az ergonómia sarokpontja a kényelmes kezelés

Egy optimálisan berendezett konyhában mindent pofonegyszerűen és intuitív módon lehet kapcsolni, működtetni és vezérelni. Ez kiváltképp hasznos, ha gyorsan kell cselekedni, vagy éppen nincs szabad kezünk. Ergonómiai szempontból a víz gombnyomásra végzett vezérlése és a kényelmesen elérhető kezelőelemek a célszerűek, mert plusz kényelmet jelentenek a konyhai mindennapokban.

Tudnivalók a konyhai mosogató jó ergonómiájához.
A modern, mindennapi ergonómia azt jelenti, hogy úgy helyezkednek el a kezelőelemek, hogy nagyok és kicsik is egyaránt kényelmesen elérhessék azokat.
Ergonómia a konyhai mosogatónál a nagyobb kezelési kényelemért.
A mosogatónál a jó ergonómia segíti a természetes mozgásfolyamatokat. Ez pedig egyet jelent a kényelmes testhelyzetben végzett, kétkezes munkavégzéssel és a kezelés kényelmével is.

A jó közérzet receptje az ergonómia – a konyhában is

A hansgrohe konyhai csaptelepek, mosogatók és mosogatókombinációk széles választékának köszönhetően elegáns formában valósítható meg az optimális konyhai ergonómia. A funkcionális termékeket nagyfokú kezelési kényelem jellemzi, és esztétikai hangsúlyt teremtenek a konyhában. Mint például az M71 Select kétlyukú konyhai csaptelep kezelőeleme, amely a mosogató peremén elöl helyezkedik el. Ez a konyhai csaptelepről leválasztott, különálló vezérlőelem igazodik az egyéni szokásokhoz és az ergonómiához. Ismétlődő tevékenységek esetén elég egy gombnyomás a víz elindításához és elállításához. Az elérhető helyen elhelyezett kar a gyermekek számára is megkönnyíti a víz vezérlését. Az intuitív kezelés (például a víz elindítása és elállítása kézfejjel) nagy mozgásszabadságot teremt. Egyúttal teljesíti az „univerzális dizájnnal”, azaz a minden korosztály számára biztonságos és könnyű kezelhetőséggel szembeni követelményeket is. 
A hansgrohe konyhai csaptelepek lapos kialakítású karja ergonomikus, így akár nedves kézzel megfogva is lehetővé teszi a kiváló fogást, valamint a hőmérséklet és a vízsugár erősségének beállítását.

A legszebb pillanatokat a vízzel – a hansgrohe mosogatónál is

Találja meg az Önhöz legközelebbi kereskedőt!

Szakkereskedő kereső